Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

IT-driftansvarig


rättsmedicinalverket (rmv) ansvarar för rättspsykiatrisk, rättsmedicinsk, rättskemisk och rättsgenetisk verksamhet med uppgift att bistå rättsväsendet med undersökningar och bedömningar. Rmv:s verksamhet bedrivs vid nio avdelningar runtom i landet. Som it- driftansvarig kommer du att vara placerad vid ledningskansliet i centrala stockholm. På ledningskansliet arbetar ca 25 personer med ekonomi, hr, juridik, registratur, it, forskning och utveckling.

Rmv är inne i en positiv utvecklingsfas där förstärkning av it-gruppen för närvarande pågår. Som it-driftansvarig får du en viktig roll i beställning, kravställning, uppföljning och utveckling inom it drift och infrastruktur. Förutom kontorsnätverk har rmv även laboratorienät med instrument, instrument pc och lims lösningar. It-säkerhet är ett prioriterat område för rmv. Exempel på it-säkerhetslösningar är loggsystem, säkra uppkopplingar och nätverkssegmentering. Planeringen för arbetet sker i nära samarbete med organisationens avdelningar, it-gruppen och med rmv:s leverantörer.

Som driftansvarig kommer du att kravställa driftsmiljön och följa upp avtalade servicenivåer, styra leverantörer samt ansvara för och förvalta dokumentation. Då verksamheten är uppdelat på flera orter, vi samarbetar med andra myndigheter och vi har all it outsourcad så går mycket tid till projektledning och koordinering av projektarbete. Analys av ändringsbegäran och rapporterade problem för framtagning av lösningsförslag samt bedömning av estimerad tidsåtgång ingår i rollen. Inför driftsättningar kommer du koordinera verksamhet och leverantörer för att genomföra kompetenta driftsättningar. Du har fokus på proaktivt arbete inom infrastruktur och säkerhet samt medverkar vid incidenthantering.

Du kommer att vara placerad på ledningskansliet i stockholm.

Dina erfarenheter och egenskaper

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper

 • Erfarenhet av beställarrollen, kravrollen och uppföljning inom it-drift, helst inom offentlig sektor

 • Erfarenhet av processmodeller som t.ex.

   

Vidare ser vi det som meriterande om du även har:

 • Flerårig och uppdaterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter där hela eller delar av it-leveransen är lagd på extern leverantör

 • Erfarenhet inom offentlig sektor

 • It-säkerhetsbakgrund eller utbildning inom it-säkerhetsområdet

 • Erfarenhet och utbildning inom projektledning

 • Erfarenhet av it-tjänstetransitering

 • Kunskap om citrix, vmware och windows serverprogramvaror

   

rmv lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är resultat- och målinriktad. Du har drivkraft och är strukturerad med helhetssyn. Vidare har du lätt för att skapa goda långsiktiga relationer med olika samarbetspartners. Slutligen har du god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska.

anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning om 6 månader tillämpas generellt inom rmv.

Jämställdhetsperspektiv och mångfaldsfrågor ska integreras i den löpande verksamheten och vi vill även ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etniskt och kulturell mångfald tillför.

 

 

Genom Executive Search hjälper vi våra kunder att anställa de ledare som har bäst förutsättningar att nå och överträffa deras uppsatta mål. Läs mer

id608