Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Sales Director Sweden

Ta hydronics har bildats av tre starka varumärken med tre unika kompetenser: ta (fd tour & andersson) som är marknadsledande på hydroniska injusteringslösningar över hela världen, heimeier, en av världens största tillverkare av radiatorventiler och termostater och pneumatex som är experter på tryckhållning och vattenkvalitet. Ta hydronics är en del av den internationella koncernen imi plc. Med ca 15700 anställda och en omsättning på dryga 25 miljarder sek. Många av världens mest kända och ikoniska byggnader använder ta hydronics lösningar. Bland dessa kan nämnas ett flertal flygplatser, turning torso i malmö samt taipei 101 tower i taiwan (en av världens högsta byggnader). Imi plc.

I rollen som sales director sweden är ditt uppdrag att leda, inspirera och coacha den svenska säljorganisationen bestående av ca 15 medarbetare fördelade över landet. Sverige ingår i regionen northern europe med nio länder där sverige är den viktigaste marknaden. En av de stora utmaningarna i rollen och för teamet är att erbjuda nya och gamla kunder en helhetslösning baserat produkter och tjänster från ta, heimeier och pneumatex. I dagsläget sker försäljningen mot grossister, installatörer och föreskrivande led. Rollen innebär att utifrån övergripande strategiska mål sätta säljstrukturer, segmentera kunder, skapa kundplaner samt hitta incitament för ökad försäljning. Kort och gott skall du med din ödmjuka och tydliga ledarstil bygga ett väl fungerande vinnarteam.

Vi erbjuder
en möjlighet att arbeta i en internationell koncern med premiumvarumärken inom hvac/inomhusklimat där din erfarenhet och kunskap som operativ ledare blir avgörande för regionens framgång.

Kvalifikationer
du har troligvis arbetat i en säljledande roll där du haft p/l ansvar för en säljavdelning inom hvac. Du är förtrogen med branschen (minimum tio års erfarenhet) och du känner dina kunder och deras utmaningar väl. Vi ser gärna att du är civilingenjör samt har finansiell erfarenhet d.v.s. Vana vid rapportering och budget. Meriterande är om du arbetat i en matrisorganisation, gärna i en större internationell koncern.

Egenskaper
-coachande och motiverande ledarskap
-driven med mycket energi
-uthållighet
-resultatorienterad
-ansvarstagande
-informell och prestigelös med en professionell framtoning

K2 Search samlar Sveriges främsta rekryterare, researchers och koordinatorer i Stockholm, Malmö, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors med ett enda syfte – att med executive search hjälpa dig stärka din affär och göra din organisation ännu starkare. Läs mer

id608