Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Major Account Executive

Akamai Technologies erbjuder globala distributionstjänster via Internet. Med hjälp av tekniker som spegling, komprimering, förhämtning och trafikstyrning distribuerar och accelererar Akamai Technologies hemsidor och applikationer. Akamai levererar mellan 15-30% av den dagliga web-trafiken. Företaget har ca 4300 anställda globalt. Läs gärna mer på www.akamai.com

I rollen som Major Account Executive ansvarar du för och driver försäljningen mot strategiska kunder inom Enterprise-segmentet. Du bearbetar främst industrikunder där arbetet präglas av ett strategiskt och systematiskt arbetssätt i kombination med affärsmässighet. Med din erfarenhet som affärsman/kvinna ligger fokus på nykundsbearbetning samtidigt som du utvecklar befintliga kunder. Du ansvarar för upphandlingar, avtal och offerter.

Mål sätts på årsbasis och mäts per månad/kvartal. Arbetet innefattar att

  • identifiera, analysera, prospektera och förvärva nya kunder.
  • bygga upp, hantera och prognostisera försäljningsplan.
  • arbeta mot och ansvara för att säkerställa kundnöjdhet.

Det finns stora utvecklingsmöjligheter i denna internationella organisation med kraftig tillväxt. Tjänsterna har sålts i över 10 år och bland företagets över 4 000 kunder återfinns många välkända företag och webbplatser, bland annat Apple, Alfa Laval, SKF, Salesforce, Microsoft, Volvo, SVT. 2013 omsatte Akamai ca 1.7 miljarder dollar, en ökning med 20% från året innan.

Vi erbjuder

Ett omväxlande och självständigt arbete med stort eget ansvar vad gäller försäljning och affärsutveckling. Möjlighet att vara med och driva den fortsatta expansionen av Akamai i Norden och den spännande utvecklingen inom Enterprise-segmentet. Till din hjälp i försäljningsarbetet finns väl etablerade interna processer och stödfunktioner. Akamai är ett amerikanskt företag och som Major Account Executive ingår du i den nordiska organisationen och rapporterar till en av två säljchefer baserade i Sverige. Förutom kunderna och de interna internationella kontakterna arbetar du främst med dina kompetenta och erfarna kollegor i nya kontorslokaler i Solna.

Kvalifikationer

Dokumenterad erfarenhet av många års framgångsrik försäljning i IT-branschen. Gärna med fokus inom industri och med etablerade kontaktytor mot seniora beslutsfattare. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med försäljning i en internationell organisation och du bör ha förståelse för och intresse av bakomliggande teknik. Självklart är du van vid att bygga en egen pipeline med potentiella kunder samt arbeta med forecast och rapportering.

Arbetsfältet är norden och koncernspråket på Akamai är engelska. Därför är du van vid affärsengelska och behärskar det både muntligen och skriftligen. Kunskap i andra nordiska språk är meriterande men inte något krav. Vi ser gärna att du har högskoleexamen eller motsvarande utbildning.

Egenskaper

  • Affärsmässighet
  • Resultatorienterad
  • Uthållighet
  • God kommunikatör           
  • Engagerad och driven

 

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Ulf Lindén på K2 Search AB, tel. 076-000 18 09. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Ansök tjänsten på www.k2search.se. Då vi intervjuar löpande ser vi fram emot din ansökan omgående.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611