Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Ekonomiansvarig/ Controller

Universitetskanslersämbetet (UKÄ) ska bidra till att stärka den svenska högskolan och Sverige som kunskapsnation. Vi granskar kvaliteten på högskoleutbildningarna, analyserar och följer upp utvecklingen inom högskolan, ansvarar för högskolestatistiken, granskar hur effektivt universiteten och högskolorna utnyttjar sina resurser och vi utövar tillsyn och bevakar studenternas rättssäkerhet. UKÄ har ca 90 anställda och en omsättning på ca 136 mkr. Mer information om vår verksamhet finner du på www.uka.se

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att arbeta både operativt och strategiskt med myndighetens budgetering, prognoser och uppföljning. Du kommer även att arbeta med löpande kvalificerad redovisning, årsredovisning, ekonomiska analyser och ansvarar för de finansiella delarna i årsredovisningen. Ekonomiska utredningar samt utvecklings- och förbättringsarbete är viktiga områden. Stöd till ledning och övriga chefer i interna ekonomiska frågor och rutiner ingår också i tjänsten.

Du kommer arbeta nära redovisningsekonomen som ansvarar för det löpande redovisningsarbetet. Nära samarbete sker även gällande verksamhetsplanering, budgetunderlag och uppföljning. År 2015 kommer vi troligen anlita Statens Servicecenter (SSC) gällande ekonomiadministration och e-handel. Du kommer då att vara den som driver anslutningen, implementering av e-handelstjänsten inom UKÄ samt ansvara för intern kontroll och samarbetet med SSC.

Vi erbjuder

Detta är ett utmanande och omväxlande arbete för dig som vill arbeta med kvalificerade ekonomiuppgifter och samtidigt bidra till en fortsatt hög kvalitet på våra högskolor. Inom avdelningen arbetar 13 dedikerade medarbetare som alla har en hög komptens. Det händer mycket inom UKÄ och rätt person får stor möjlighet att vara med och påverka den fortsatta utvecklingen.

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning inom ekonomi, gärna inriktning mot ekonomistyrning.
 • Flera års erfarenhet av ekonomistyrning varav några års erfarenhet av statlig ekonomistyrning på myndighetsnivå och mycket god kunskap i redovisning.
 • Erfarenhet av budget-, prognos- och uppföljningsarbete samt arbete med årsbokslut och årsredovisning.
 • Van vid att hålla sig uppdaterad kring nya redovisningsregler och att omsätta dessa i praktiken.
 • Mycket goda kunskaper i Excel.
 • Meriterande med erfarenhet av Agresso.

Egenskaper

 • Resultat- och utvecklingsinriktad – fokus på att nå de mål som är uppsatta
 • Strukturerad och noggrann
 • Analytisk
 • Prestigelös och god samarbetsförmåga
 • Självgående och initiativtagande

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Jämställdhetsperspektiv och mångfaldsfrågor ska integreras i den löpande verksamheten och vi vill även ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Cecilia Fredriksson på K2 Search AB, tel. 076-000 1812 eller Magnus Rude 0735-43 74 13. Din ansökan kommer att omfattas av offentlighetsprincipen. Vi vill ha din ansökan snarast, dock senast den 17 november 2014. Ansök tjänsten på www.k2search.se

Executive Search se.