Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Kundservicechef

Svenska alcontrol ab ingår i alcontrol laboratories – ett av europas ledande analysföretag med högkvalificerade laboratorier i sverige, england, holland och norge och försäljningskontor i stora delar av övriga europa. Koncernen omsätter mer än 1 miljard sek och har över 1500 anställda. I sverige är vi landets ledande laboratoriekedja inom miljö- och livsmedelsanalys. Vi analyserar vatten, markprover och livsmedel i syfte att skydda allmänhetens hälsa. Med laboratorier i malmö, linköping, karlstad och umeå är vi rikstäckande. I sverige omsätter vi ca 300 msek och har 300 anställda, varav 180 på huvudkontoret i linköping. Våra kunder består till största delen av företag, organisationer, kommuner och myndigheter men till viss del också av privatpersoner.

rollen som kundservicechef på ao miljö, är strategiskt viktig och som ansvarig för kundservice vatten kommer du att ha personalansvar för i dagsläget 9 personer, geografiskt utspridda på fyra laboratorier. Du kommer att leda, coacha och utveckla såväl individerna som teamet i sin helhet.

kundservice har tillsammans med säljavdelningen all kundkontakt, och tar idag emot beställningar, hanterar klagomål och vårdar våra kundrelationer. Du ska leda och utveckla kundservicearbetet och säkerställa ett professionellt kundbemötande både internt och externt. Du ska också utveckla processer och arbetssätt för att kundservice vatten ska bli mer proaktiva vad gäller att tänka merförsäljning och ta tillvara på affärsmöjligheter. Du ska samordna kundservicearbetet mellan orterna och ansvara för det löpande kvalitetsarbetet. Har du erfarenhet av arbete med lean är det meriterande. 

för att lyckas i rollen behöver du vara en självständig, trygg och kommunikativ förändringsledare med både ett varmt hjärta och ett gott affärssinne. En ledare som är resultatorienterad och har strategisk höjd men som också är prestigelös med respekt för individen. Du är duktig på att motivera, engagera och skapa förtroende och få gruppen att känna sig som ett sammansvetsat gäng trots att de befinner sig geografiskt ifrån varandra.

kommunikationsvägarna är många, såväl externt som internt, och du kommer att samarbeta med flera olika funktioner på huvudkontoret. Alcontrol har ett öppet företagsklimat och en prestigelös kultur och det finns även möjlighet till internationellt utbyte med övriga bolag i koncernen. I rollen ingår budgetarbete och kostnadsansvar varför det är önskvärt att du har erfarenhet av det.

förutom ovanstående vill vi gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom marknad, kundservice eller liknande, men minst gymnasieutbildning gärna inom det naturvetenskapliga området. Vi ser förstås gärna att du har ett stort miljöintresse och förstår samt värderar nyttan av våra produkter och tjänster. Du ska ha minst 3 års arbetslivserfarenhet av att leda och utveckla kundservicearbete inom b2b.

önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med marie ferntoft, rekryteringskonsult på k2 search tel  0760-00 18 17. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande.

K2 Search modell av rekrytering visar hur man lyckas med att rekrytera VD . Läs mer

id609 3