Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Verksamhetschef

Svenska Röda Korset driver behandlingscenter för krigsskadade och torterade på fyra platser i Sverige: Skövde, Uppsala, Malmö och Skellefteå. Dessutom bedriver en rödakorsansluten stiftelse motsvarande verksamhet i Stockholm. Målet för Svenska Röda Korsets behandlingscenter är att ge människor som utsatts för krigstrauma och tortyr, stöd och vård så att de kan återerövra sin psykiska och fysiska hälsa. Utöver kliniskt behandlingsarbete arbetar vi med att sprida kunskap genom att erbjuda utbildningar och information till olika målgrupper, såväl externt som internt.

Vi söker efter en engagerad och mogen ledare som med stort hjärta och stark drivkraft är med och startar upp ett nytt behandlingscenter i Göteborg.

Våren 2015 öppnar Svenska Röda Korset det sjätte behandlingscentret för krigsskadade och torterade, denna gång i Göteborg. Behandlingscentret i Göteborg har en långsiktig överenskommelse med Västra Götalands Regionen och kommer årligen ta emot ca 200 patienter. Patientgruppen, där även asylsökande och papperslösa ingår, kommer i första hand från Stor-Göteborg.

Som Verksamhetschef är du ansvarig för att leda och driva centret, säkra kvalitén, upprätta och förvalta relationen till ett stort antal intressenter samt representera centret och Röda Korset i olika sammanhang. Som verksamhetschef arbetar du även i patientarbete med behandling. Utöver Verksamhetschefen består personalgruppen av 6 personer; tre leg psykologer/leg psykoterapeuter, en sjukgymnast, en kurator samt en administratör. Arbetet sker ofta via tolk och behandlingscentret har en nära samverkan med både Röda Korsets frivilliga och rådgivare bl.a. när det gäller efterforskning och familjeåterförening eller asylärenden.

Vi erbjuder

Du får möjlighet att komma in i en uppstartsfas av en betydelsefull verksamhet. Uppdraget handlar om att tillsammans med övrig personal skapa en välfungerande verksamhet samt sätta strukturen på det interna arbetet. Det handlar också om att proaktivt kommunicera vår värdegrund och ställningstagande i för oss viktiga frågor. Det är en tjänst där du får möjligheter att med stort eget mandat påverka verksamheten och utveckla den och på så sätt också bidra till att göra skillnad i samhället.

Kvalifikationer

 • Legitimerad psykolog/leg. psykoterapeut
 • Chefs- och ledarerfarenhet
 • Erfarenhet av att arbeta självständigt med psykoterapeutiskt behandlingsarbete
 • Vana att arbeta med olika behandlingsmetoder – acceptans för olika metoder
 • Dokumenterad erfarenhet av diagnostiska och psykoterapeutiska bedömnings- och behandlingsinsatser
 • Erfarenheter av och färdigheter i att leda utbildningar, workshops mm
 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling, planering, budget, utvärdering och uppföljning
 • God förmåga att kommunicera och bygga nätverk

Egenskaper

 • Trygg/Stabil person som kan arbeta självständigt, god självkännedom
 • Gruppinriktad, demokratisk ledarstil, inkluderande
 • Delar Röda Korsets värdegrund
 • Engagemang kring målgruppen och människor
 • Balans mellan brinnande engagemang och affärsmässig/professionell
 • Ser till konsekvenser och resultat för helheten och organisationens bästa
 • Mål och resultatinriktad
 • Flexibel och ansvarstagande

Självfallet delar du Röda Korsets humanitära värderingar. Röda Korset värdesätter mångfald och arbetar aktivt mot alla former av diskriminering. Alla ansökningar bedöms utifrån de kompetenskrav som arbetet ställer.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med rekryteringskonsulter Philip Lundahl på K2 Search AB +46 (0)76 000 18 02 alternativt Lena Serner på +46 (0)70 290 09 95. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast. Ansök till tjänsten på www.k2search.se.

Sedan 1996 har K2 Search som rekryteringsföretag utfört över 2500 Executive Search-uppdrag inom olika branscher och funktioner. Läs mer

id409 0