Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Säljinriktad VD


acc nordic ab är verksamma inom medicinsk laboratoriediagnostik och marknadsför diagnostiska instrument med tillbehör och service till sjukhus, privatlaboratorier samt djursjukhus i sverige. produktportföljen består av innovativa instrument för bl.a. autoimmuna tester, koagulationsanalys, elektrofores och blodgasanalys. acc nordic ab ingår i den familjeägda norska bolagsgruppen ervik as som bl.a. genom dotterbolaget ils norway as marknadsför motsvarande produkter på den norska marknaden. acc nordic omsätter c:a 30 msek och har 8 anställda i sverige.

acc nordic grundades 2013 och har snabbt etablerat en position som leverantör av avancerade diagnostikinstrument till den svenska sjukvården. bolaget representerar ett flertal framstående tillverkare, bl.a. werfen group, världsledande inom bl.a. hemostas och autoimmunitet och med försäljning i 80 länder. acc nordic står inför en spännande tillväxtresa och behöver en ny vd som ska leda företaget i förverkligandet av dessa planer. för att lyckas i rollen ska du ha gedigen erfarenhet från marknaden för medicintekniska produkter och/eller laboratorieinstrument. försäljningen sker huvudsakligen via landstingsupphandlingar. du ska ha ett långsiktigt perspektiv och en vilja att medverka till den långsiktiga utvecklingen av bolaget.  

vi erbjuder

en spännande utmaning i ett ungt företag där du med starka produkter och en etablerad sälj- och serviceorganisation ska bygga en ledande position inom utvalda marknadssegment. du kommer att även få mandat att arbeta med affärsutvecklingsprojekt med syfte att ta in nya produkter och agenturer. idag sitter du förmodligen som försäljnings- eller marknadschef i ett mindre bolag alt. som affärsområdeschef eller motsvarande i något av de större bolagen och känner att du är mogen att ta ett helhetsansvar. du kommer att sitta i styrelsen för bolaget och därmed bidra till den övergripande och långsiktiga utvecklingen.

kvalifikationer

 • minst fem års branscherfarenhet inom medicinteknik alt. laboratorieinstrument
 • ledarskap av kommersiellt team
 • erfarenhet och förståelse för offentliga upphandlingar
 • svenska och engelska på affärsnivå i tal och skrift
 • akademisk examen eller motsvarande

personliga egenskaper

 • affärsmässig, tycka att det är kul att göra affärer
 • social och nätverkande förmåga att skap nya relationer
 • kommunikativ och entusiasmerande
 • prestigelös
 • förtroendeskapande
 • flexibel och lösningsinriktad

om du vill ha mer information om tjänsten, kontakta k2 search ab, arne nordström, 070-69 89 200 eller pauline nilsson cattaneo, 0760-001819. alla ansökningar behandlas konfidentiellt. ansök snarast. 

 

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id511