Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Produktchef/ Strategisk inköpare

aj produkter ab med huvudkontor i halmstad i sverige är ett familjeföretag som startades 1975 och som idag har utvecklats till en koncern med 26 bolag, 525 anställda och en omsättning på 1,3 miljarder sek. företaget verkar i 18 länder och är en ledande leverantör inom kontors-, lager- och verkstadsinredning med egen produktion av möbler, skåp och hyllor. genom hög kvalitet, konkurrenskraftiga priser och en god och personlig service har aj produkter både nöjda återkommande kunder såväl som motiverade och engagerade medarbetare. läs mer om aj produkter på www.ajprodukter.se
 

aj produkter är ett familjeföretag med en stark och långsiktig ägare med stor investeringsvilja. kulturen kännetecknas av entreprenörsanda, kundfokus och dynamik. aj produkter befinner sig nu på en mycket stark tillväxtresa med höga mål och tydliga strategier för de kommande åren. vi fusionerar våra tre varumärken ojega, frimeko och aj produkter och kommer framöver endast att verka under varumärket aj produkter.

vi vill nu ytterligare vässa vår kompetens och öka våra resurser. vi inrättar därför ytterligare en roll som produktchef/strategisk inköpare.  du kommer att ha ett självständigt helhetsansvar för utvalda leverantörer och produkter och kommer att arbeta med hela processen vad gäller produkt-, sortiment- och leverantörsutveckling.

vi söker dig som är en business minded ingenjör eller en tekniskt klurig affärsman/affärskvinna med näsa för bra affärer. vi vill att du har inköpskompetens men även en viss teknisk bakgrund. har du dessutom erfarenhet av försäljning är det ett stort plus i kanten. du ska äga och driva ditt sortiment från ax till limpa, förhandla med olika leverantörer samt vara en länk till vår produktion. du kommer också till viss del att äga marknadsansvaret för dina produkter, vilket innebär att du bland annat kommer att ansvara för prissättning och medverka i arbetet kring vilka produkter som ska visas i vårt marknadsmaterial.

för att lyckas i rollen

behöver du vara initiativrik, driven och orädd med förmåga att fatta egna beslut. du har fokus på affären och på kundens behov. du är strukturerad och noggrann och analys av siffror faller sig naturligt för dig. du är duktig på att förhandla och är vaken på kundkrav, omvärldsförändringar, nya regelverk m.m. att hantera input från främst sälj men också från marknad och ledning är en självklarhet för dig. kommunikationsvägarna är nämligen många både internt och externt. vi förutsätter att du är en social och prestigelös lagspelare som är duktig på att kommunicera och kan föra dialog och samarbeta med såväl marknadsavdelningen som med försäljningsavdelningen och andra funktioner inom koncernen. då aj produkter arbetar i en internationell miljö kommer arbetet att innefatta resor både i sverige och utomlands. du behöver därför besitta en mycket god engelska.

kvalifikationer

förutom beskrivningen ovan, vill vi gärna att du har akademisk utbildning med inriktning mot ekonomi, logistik eller teknik. lång arbetslivserfarenhet och eftergymnasial utbildning kan uppväga detta. du har minst 3 – 5 års erfarenhet av strategiskt inköp eller en produktägande roll samt god förhandlingsvana.  har du erfarenhet av tunnplåtsprodukter är det meriterande liksom erfarenhet av försäljning, främst b2b.  körkort är ett krav.

önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med marie ferntoft, rekryteringskonsult på k2 search ab, tel. 0760-00 18 17. alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. urval och intervjuer påbörjas i januari. ansök därför till tjänsten snarast på www.k2search.se

K2 Search AB är ett rekryteringsföretag som kan mer än bara rekrytering. Läs mer

id509 0