Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

VD

bilia är nordens största bilkedja med drygt 3 400 medarbetare på 94 anläggningar i sverige, norge och danmark. på samtliga marknader erbjuds kunderna bilförsäljning, finansiering, verkstadstjänster samt tillbehörs- och reservdelsförsäljning. i sverige är vi auktoriserade återförsäljare för volvo, renault, ford, hyundai, bmw, mini, toyota och dacia. här finns vi på över trettio orter, med anläggningar runt de tre storstadsregionerna stockholm, göteborg och malmö samt i mälardalen och skaraborg. vår affärsidé är att erbjuda service, bilförsäljning och tilläggstjänster som ger ett varaktigt mervärde för våra kunder. biliakoncernen omsatte 2013 ca 18 miljarder.

bilia group stockholm består idag av tre bmw anläggningar ( segeltorp, nacka och lidingö ) varav två innehåller försäljning av nya och begagnade bmw. vi är ca 70 anställda och omsätter ca 900 mkr. under de senaste åren har vi vuxit kraftigt med bmw och med den ökande marknad vi har skapat genom framgångsrik försäljning av bilar och kringliggande tjänster. sedan januari 2011 är alla anläggningar i stockholm ägda av bilia ab.

till tjänsten som vd söker vi en engagerad och stark ledare som är redo för nästa steg i karriären. brinner du för att engagera, motivera och utveckla medarbetare samtidigt som du optimerar kundtillfredsställelse och driver verksamheten på ett lönsamt och kostnadseffektivt sätt? då är det kanske dig vi söker!

huvudsakliga arbetsuppgifter

som vd förväntas du aktivt utveckla bolagets affärsrörelse och vårda bilia groups varumärke i syfte att stärka vår position på den regionala markna­den. du ansvarar för verksamhetens ledning, strategiska utveckling och resultat. för att lyckas i denna roll är du en närvarande och synlig ledare med starkt intresse för människor och en förmåga att lyfta och få ihop teamet mot tydliga gemensamma mål.

i dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att:

 • leda och utveckla bolaget mot fastställda och planerade mål, i enlighet med bilia groups vision och kärnvärden
 • leda och motivera medarbetarna till utveckling och se till att en bra arbetsmiljö upprätthålls
 • säkerställa att företagsinformation når alla berörda
 • delta eller ansvara för utvecklingsprojekt, koncernövergripande eller med externa samarbetsorganisationer
 • representera företaget i olika sammanhang

vi erbjuder

du får möjlighet att komma in i en börsnoterad koncern med tillväxt som strategi och med ett ett starkt bilvarumärke. du får möjlighet att komma in i ett bolag med potential, ta taktpinnen och driva vidare och utveckla en stabil och bra verksamhet med en engagerad, trevlig och kompetent grupp. det är en tjänst där du får möjligheter att med stort eget mandat påverka verksamheten och utveckla den.

kompetenskrav

 • erfarenhet av arbete som vd eller liknande med övergripande resultatansvar, där framgångsrikt strategiskt ledningsarbete och goda resultat finns dokumenterade
 • goda kunskaper inom ledning och ekonomi
 • van att arbeta i en kundfokuserad organisation och med ett högt tempo
 • branscherfarenhet är mycket meriterande

personliga egenskaper

 • energi och driv
 • förmågan att se helheten
 • affärsmässighet och kundfokuserad
 • starka ledaregenskaper
 • uthållighet och förmåga att slutföra

anställningsform, omfattning, placeringsort

anställningen är tillsvidare och på heltid med placering segeltorp.

kontakt

sista ansökningsdag är 2015-02-09.
urvalsarbetet sker löpande och därför vill vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

välkommen med din ansökan!

K2 Search samlar de bästa inom rekrytering, research och koordinering med syfte – att med executive search hjälpa dig stärka er affär och göra er organisation ännu starkare. Läs mer

id509 0