Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Koncernansvarig Ekonomichef

aj produkter ab med huvudkontor i halmstad i sverige är ett familjeföretag som startades 1975 och som idag har utvecklats till en koncern med 26 bolag, 700 anställda och en omsättning på 1,3 miljarder sek. företaget verkar i 18 länder och är en ledande leverantör inom kontors-, lager- och verkstadsinredning med egen produktion av möbler, skåp och hyllor. genom hög kvalitet, konkurrenskraftiga priser och en god och personlig service har aj produkter både nöjda återkommande kunder såväl som motiverade och engagerade medarbetare. läs mer om aj produkter på www.ajprodukter.se

aj produkter är ett familjeföretag med en stark och långsiktig ägare med stor investeringsvilja. kulturen kännetecknas av entreprenörsanda, kundfokus och dynamik. aj produkter befinner sig nu på en mycket stark tillväxtresa med höga mål och tydliga strategier för de kommande åren. man har precis fusionerat sina tre varumärken ojega, frimeko och aj produkter och kommer framöver endast att verka under varumärket aj produkter. man centraliserar ansvaret för ekonomin från koncernens dotterbolag till huvudkontoret. företagets nuvarande ekonomichef önskar på sikt gå ned i tid och kommer därför att axla en ny roll som redovisningsansvarig. vi söker därför hennes efterträdare.

i rollen ingår att ha det övergripande ansvaret för hela koncernens ekonomi. du kommer att leda arbetet på ekonomiavdelningen, se över processer och rutiner samt att ha personalansvar för de åtta medarbetarna. att säkerställa rätt kompetens på respektive dotterbolags ekonomifunktion är ännu ett ansvarsområde. framför allt kommer du att ansvara för det strategiska framåtriktade ekonomiarbetet och utveckla koncernens legala och operativa kontroll samt företagets ekonomiska styrning. i rollen ingår sedvanlig rapportering till vd och styrelse, ägarfrågor samt ett övergripande ansvar för avtal, försäkringar och förmåner för koncernens medarbetare, dock inte något hr-ansvar. du arbetar tätt tillsammans med vd, ingår i ledningsgruppen och är föredragande inför styrelsen.

för att lyckas i rollen

du bör vara affärsmässig med en god analytisk förmåga och snabbt kunna fånga upp och åtgärda eventuella problem. då du kommer att arbeta mycket nära vd behöver du ha hög integritet och förmåga att ifrågasätta. du är en stark person som kan stå upp för dina åsikter och även driva igenom beslut och projekt. vi förutsätter att du är en engagerad, social och trygg ledare med förmåga att kommunicera och skapa goda relationer med såväl dina medarbetare som med ledning, dotterbolagschefer och övrig personal.  arbetet kommer att innefatta internationella resor till dotterbolag och fabriker och du bör därför både tala och skriva mycket god engelska.

kvalifikationer

vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande, med mångårig erfarenhet av liknande befattningar i internationell miljö. du har tidigare arbetat i ett eller flera entreprenörsledda familjeföretag och trivs i en sådan miljö. du behärskar koncernredovisning och kan, om det behövs, fungera operativt i detta. förmodligen har du arbetat inom handels- och/eller tillverkningsföretag vilket gör att du har en förståelse och känsla för affärer. har du erfarenhet av produktionsekonomi så är det meriterande. körkort är ett krav.

önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med marie ferntoft, rekryteringskonsult på k2 search ab, tel. 0760-00 18 17. alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. urval och intervjuer påbörjas snarast. ansök därför till tjänsten direkt på www.k2search.se

K2 Search modell av rekrytering visar hur man lyckas med att rekrytera VD . Läs mer

id509 2