Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Affärsområdeschef Industri – med fokus på försäljning och tillväxt

 

brinner du för försäljning och vill ingå i sveriges ledande expertteam inom supply chain management?

 

Sonat är en ledande utvecklingspartner inom logistik och supply chain management i norden med utmanande uppdrag hos intressanta kunder samt med ett gott renommé i branschen. Våra medarbetare är specialister med gedigen praktisk erfarenhet och vår verksamhet bygger på just våra medarbetares samlade kunskaper och erfarenheter. Sonats insatser resulterar i påtagliga förbättringar som ökar våra kunders lönsamhet, kundnöjdhet och konkurrenskraft genom bland annat sänkta kostnader, ökad servicegrad, kvalitet och flexibilitet.

Som affärsområdeschef industri – med fokus på försäljning och tillväxt, ansvarar du för att utveckla och driva försäljning inom affärsområdet. Tillverkande industri i norden är din marknad. Ca 60% av din arbetstid förväntas du lägga på ren försäljning av sonats totala erbjudande, varför du bör kunna uppvisa goda försäljningsresultat bland dina tidigare meriter. Resterande tid fördelar du jämnt mellan utveckling av affärsområde industri samt som affärsansvarig i leverans av specifika konsultuppdrag. För att lyckas i rollen behöver du ha goda kunskaper inom supply chain management i tillverkande industri – gärna från en linjebefattning alternativt som konsult med leveransansvar. Du är ansvarig för att formulera säljstrategier för affärsområde industri samt för att exekvera dessa. I detta ligger att identifiera, bearbeta samt säkerställa avslut på nya kunder. Du trivs med att ingå i ett team där du med en prestigelös hållning involverar duktiga kollegor. Vidare säkerställer du att affärsområde industri har en produktportfölj som erbjuder tjänster i enlighet med marknadens behov. Din förmåga att etablera kontakt med nyckelpersoner på marknaden samt att vinna förtroende för dig som yrkesperson ger dig tydliga fördelar i din strävan att nå dina tillväxtmål. Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till vd.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en intressant och omväxlande tjänst i ett utvecklingsorienterat företag med gott rykte.

Miljön är dynamisk och kompetensen hög. Du får möjlighet att vara med och bidra till sonats fortsatta utveckling, såväl tjänste- som kundmässigt och har möjlighet att göra en skillnad. Vidare kommer du att få ägna dig åt det som du brinner för, d v s driva försäljningsprocesser och skapa resultat. Verksamheten förutsätter ett nära samarbete med kollegorna internt samt goda relationer med marknadens aktörer externt.

Kvalifikationer

  • erfarenhet av att driva komplexa försäljningsprocesser med goda resultat
  • formell utbildning inom försäljning
  • goda kunskaper inom scm
  • tidigare arbetat i eller mot tillverkande industri
  • akademisk examen

Egenskaper

  • säljdriven
  • samarbetsvillig
  • pragmatisk

önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med eva hartzell på k2 search ab, tel. 0735-33 20 05. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast.

 

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id611