Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Redovisningschef

Stockholms universitet är ett av europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Här är mer än 60 000 studenter, 1 800 doktorander och 5 000 medarbetare verksamma inom de naturvetenskapliga och humanistisk-samhällsvetenskapliga områdena.
Universitetsförvaltningens uppgift är att ge administrativt stöd och service till organisationen så att universitetet på bästa sätt kan bedriva utbildning och forskning. Ekonomiavdelningen, där 30 personer arbetar, ingår i universitetsförvaltningen och ansvarar även för upphandlingsfrågor.

Arbetsuppgifter

som redovisningschef är du övergripande ansvarig för redovisningsfrågor vid stockholms universitet. Du leder och arbetar operativt i det dagliga arbetet med redovisning och bokföring samt ansvarar för att planera och följa upp universitetets övergripande redovisningsarbete. Rollen innefattar personalansvar för 10 erfarna medarbetare inom redovisningsområdet, du rapporterar till ekonomichefen och ingår i ekonomiavdelningens ledningsgrupp.

du ansvarar för framtagande av årsbokslut och delårsrapport, du tar fram regler och riktlinjer inom redovisningsområdet och ansvarar för att universitetets redovisningsmodell motsvarar de krav som finns på såväl extern rapportering som intern uppföljning.

som redovisningschef bedriver du förbättringsarbete i syfte att stödja verksamhetens behov och för att kvalitetssäkra den information som finns i ekonomisystemen. Du upprätthåller och utvecklar samverkan i redovisningsfrågor både externt och internt samt följer utvecklingen av externt regelverk inom redovisningsområdet. Du ansvarar för att utbildning genomförs med ekonomiassistenter och handläggare ute på olika institutioner.

Kvalifikationer

vi ser gärna att du har akademisk examen motsvarande civilekonom och har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat arbete med redovisning och självständigt arbete med bokslut. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Har du kunskaper i redovisningssystemet raindance är det meriterande.

du har förmågan till omvärldsanalys och att förmedla ett strategiskt stöd till avdelningar och institutioner.

Vi erbjuder

stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vi är ett av europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. En relation med stockholms universitet är meriterande oavsett om du är student, forskare eller intressent.

Anställningsvillkor

anställningen avser heltid och gäller tills vidare med 6 månaders provanställning.

Märk din ansökan med ref.nr su fv-2751-14

Närmare information om tjänsten
i den här rekryteringen samarbetar vi med k2 search ab.

K2 Search modell av rekrytering visar hur man lyckas med att rekrytera VD . Läs mer

id609 1