Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Head of Finance, Logistics and Human Resources

Orion är ett innovativt europeiskt, forskningsbaserat företag som utvecklar, tillverkar och säljer läkemedel och diagnostiska tester för globala marknader. Huvudkontoret är i Espoo, Finland och koncernen sysselsätter cirka 3600 personer, varav cirka 500 utanför hemlandet Finland. Skandinavien har Orion verksamhet med försäljning och marknadsföring av human- och veterinärläkemedel, diagnostiska tester och apoteksexklusiva hudvårdsprodukter. Orion Pharma är koncernens största division. Prioriterade terapiområden är kardiologi/intensivvård, CNS (central nervous system), astma och urologi. Läs mera om oss på www.orionpharma.se

I rollen som Head of Finance, Logistics and Human Resources på Orion Pharma ansvarar du för den skandinaviska marknaden och de tre affärsområdena human, veterinary och diagnostics. Du rapporterar till Head of Region och ingår i den skandinaviska ledningsgruppen. Din roll är avgörande då din marknad och givna affärsområden motsvarar en betydande del av gruppens omsättning.

I din roll leder du dina tre direktrapporterande; Logistikchef, Finanschef och HR-chef. Du driver tillsammans med respektive chef dina tre områden mot vidare tillväxt. Ditt uppdrag i denna roll är att fortsättningsvis bygga den skandinaviska marknaden och att optimera process och verksamhet i respektive funktion; finans, logistik och human resources.

I Sverige är man ett sjuttiotal anställda inom marknadsföring, försäljning, klinisk forskning och utveckling, registrerings- och informationsfrågor samt ekonomi och administration.

Profil och Kvalifikationer

För att lyckas i den här rollen har du erfarenhet från en tidigare affärsnära ekonomiroll med personalansvar, t ex från en business controllerfunktion. Du har vana av att globalt optimera din affär och processen kring denna och har säkerligen tidigare arbetat med en affär utanför Skandinavien. Du brinner för affärsutveckling och ständig förbättring. Den här positionen passar dig som tycker om blandingen av stort och smått och brinner för att dagligen kombinera ett strategiskt och operativt uppdrag. För att vara rätt för den här rollen har du förmågan och tycker om att se andra växa. Du har möjligtvis en bakgrund inom läkemedel eller närliggande industri men det är inte en nödvändig framgångsfaktor. Du har tidigare erfarenhet i SAP.

Egenskaper

  • Ett öga för förbättringar
  • Nyfiken
  • Förmåga att kombinera strategiskt och operativt arbete
  • Kvalitetsfokus
  • Ödmjuk lagspelare

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Katarina Scheele 0760-185 299 eller Katarina Åhlin 070-2778 405 på K2 Search AB. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast. Ansök tjänsten på www.k2search.se

Executive Search se.