Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Key Account Manager Europa

Inmotion är en ledande global oem-leverantör av elektriska drivsystem och komponenter. Kunderna finns över hela världen bland tillverkare av truckar, entreprenadmaskiner, jordbruksmaskiner och bussar. Under 2014 uppgick omsättningen till 100 miljoner dollar. Inmotion har kontor och tillverkning fördelat över tre enheter i sverige, kina och usa med drygt 300 anställda. På huvudkontoret i stockholm arbetar cirka 110 anställda och här finns bland annat försäljning, utveckling och tillverkning. Inmotion ägs av zapi group, italien, sedan hösten 2014.

I rollen som key account manager europa ansvarar du för att utveckla, leda och implementera inmotions tillväxtstrategi mot utvalda nyckelkunder och marknadssegment. Du har ett fåtal tilldelade kunder och potentiella företag inom fordonsindustrin som du utvecklar och bygger långvariga relationer med då säljcyklerna spänner över flera år. Tillsammans med kund och inmotions säljteam anpassar ni lösningar efter varje kunds behov. I rollen ingår även att samarbeta med och stötta globala kunder i andra regioner såsom amerika och asien. Resor inom europa varav ofta till tyskland förekommer frekvent. Du rapporterar till sales director europa.

För att lyckas i rollen har du ett genuint intresse för teknik. Du arbetar troligen med tekniska lösningar mot industrin idag och har god förståelse för hur en produktcykel ser ut från idé till tillverkning.

Vi erbjuder
här erbjuds du en spännande och omväxlande internationell roll i en global koncern som fokuserar på tillväxt inom marknaden för elektriska fordon. Kulturen präglas av innovation, teknik och ständig utveckling. För att trivas bör du ha ett genuint teknikintresse samt tycka om att arbeta i en dynamisk kultur med höga ambitioner. Rätt person har stora möjligheter till professionell karriärsutveckling.

Kvalifikationer
• minst fem års arbetserfarenhet från tekniska lösningar mot industrin i säljande roll, som applikationsingenjör eller som produktchef.

Egenskaper
• resultatorienterad med god uthållighet – vill vinna, sätter delmål som tar dig till slutmål.
• relationsbyggare – etablerar och utvecklar relationer med dina kundkontakter och kollegor.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611