Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Konsult inom Integration – separation/ Deal Advisory, Operations, KPMG

KPMG är ett av Sveriges ledande kunskapsföretag. Vi är 1600 medarbetare på 60 orter som lotsar våra kunder rätt i en alltmer komplex verklighet. Läs mer om oss på www.kpmg.se

Vi söker en konsult med fokus på integration- och separation i samband med företagstransaktioner. Syftet är att förstärka affärsområdet Deal Advisory inom enheten Operations, en ung, växande enhet som är dedikerad till att arbeta med operationella frågeställningar i samband med företagstransaktioner, Post deal samt integration/separation.

Din huvudsakliga uppgift är att leda integrations – och separationsprojekt vid försäljning/uppköp eller vid exempelvis avknoppning av ett affärsområde som skall bilda ett nytt dotterbolag. I projekten ansvarar du för att vara ett stöd till Project Management Office hos ett bolag, leda alla funktioner inom bolaget (t.ex. IT, supply chain, ekonomi, HR, kommunikation), och i det sätta upp en plan för vad som skall göras inför integrationen/separationen. Du följer upp med alla funktioner inom bolaget och rapporterar löpande till management.  Vid separationsprojekt är ditt fokus att identifiera och separera alla processer inom samtliga funktioner. Du kommer även till och från att arbeta med andra projekt inom operations exempelvis operationell due diligence, synergianalyser eller rörelsekapitalförbättringar.

Kunderna är främst portföljbolag (d.v.s. bolag ägda av riskkapitalbolag) men också till stor utsträckning både privata och börsnoterade bolag. Rollen är placerad i Stockholm.

Vi erbjuder

En spännande roll i en omväxlande miljö. KPMG är ledande inom transaktionsområdet och som konsult inom Deal Advisory blir du en del av ett växande område. I rollen får du möjlighet att bygga verksamheten vidare med fokus på integration- och separationsområdet. Du får arbeta med en stor bredd av frågeställningar inom operationell DD samt arbeta med spännande uppdragsgivare, både riskkapitalbolag samt corporate. För att trivas här har du höga ambitioner att utveckla dig själv och dina kunder och för rätt person finns goda förutsättningar för en utvecklande karriär.    
   

Kvalifikationer

Vi söker dig som har 3-10 års erfarenhet från att ha arbetat i ett integration/ separationsteam (helst från en konsultroll ) eller har en erfarenhet av att arbeta med olika typer av due diligence (helst operationell DD, alternativt kommersiell eller finansiell DD). Du kan också ha haft en liknande roll inom post deal/post merger, integration/separation team eller i ett strategiteam. Du har kommersiell/finansiell erfarenhet och har känsla och förståelse för vad som är värdedrivande i affärer. Du har en gedigen erfarenhet av projektledning och i grunden har du en akademisk examen.

Egenskaper

Som person har du ett starkt driv och en vilja att prestera förstklassigt i alla situationer. Du har en god numerisk analytisk förmåga och är som person både positiv och ödmjuk. Du är lösningsorienterad och har förmågan att leda och inspirera andra.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Cecilia Fredriksson på tel. 076-000 1812 eller Karin Holmstrand på tel. 073-516 3608 på K2 Search AB. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast då urval sker löpande. Ansök tjänsten på www.k2search.se

 

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id408