Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Ekonomichef

Viking Gruppen är en av Nordens största Road Assistance-bolag med  bärgningsverksamhet och andra servicetjänster i Norge, Sverige och Danmark. Viking har kontor i Oslo, Stockholm och Köpenhamn och servicerar våra kunder genom ett rikstäckande nätverk av servicestationer i varje land. Koncernen har ca 200 anställda och sysselsätter över 1 000 människor genom våra franchisetagare. Viking ägs av private equity bolagen AAC Capital Partners, Intermediate Capital Group PLC samt av nyckelpersoner inom Vikings ledningsgrupp. För mer information besök www.vikingsverige.se

Viking Sverige AB är ett ungt och spännande företag med nordisk närvaro. Man är under stark expansion i Norden och växer snabbt på den svenska marknaden. Bolaget har ett brett nätverk av franchisetagare strategiskt utspridda i hela landet men har även egenägda dotterbolag i Stockholm och Malmö. Larmcentralen besvarar över 90 000 samtal och assisterar över 50 000 fordon/människor i Sverige varje år och man sysselsätter totalt 35 anställda i Stockholm och Malmö och omsätter idag ca 75MKR i Sverige och 650 MNOK totalt i koncernen.

Verksamheten är mycket transaktionsintensiv och man når sina kunder både genom sina franchisetagare och genom samarbetspartners inom försäkring och finansbolag vilket gör att ekonomi- och cost control funktionerna arbetar tvärfunktionellt genom bolaget med många kontaktytor. Större delen av ekonomifunktionen, såsom redovisning och löner, är outsourcade till en redovisningsbyrå. Förutom tre personer på Cost control har man två ekonomiassistenter på kontoret i Solna.

Uppgifterna för ekonomichefen är främst budgetprocesser, kontroll och analys av omsättning och kostnadsdrivare i verksamheten samt uppföljning, rapportering och planering. Man är del av Sverigeledningen och huvudkontakt mot revisorn.

Kvalifikationer

Vi söker dig med god erfarenhet av ekonomi i ett bredare perspektiv och controllerfrågor från ett bolag med verksamhet i tillväxt. Troligen har du tidigare erfarenhet från franchisekoncept. Du är van att stötta såväl ledning som chefer i verksamheten med analyser och rapporter. För dig som är driven och gillar att utveckla människor lika mycket som system och rapporter får här ett bra tillfälle att utvecklas vidare i ett bolag i tillväxt.

För att lyckas i rollen tror vi att du har följande bakgrund:

  • Gedigen erfarenhet från controlling gärna från entreprenörsstyrda bolag.
  • Goda kunskaper i redovisning
  • Erfarenhet som ledare eller projektledare
  • Goda Office- kunskaper, särskilt Excel
  • God erfarenhet av att arbeta i Visma är meriterande

Egenskaper

  • Operativ och lösningsorienterad
  • Affärsdriven
  • God ledare
  • Kommunikativ och tydlig
  • Självständig och proaktiv

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Lena Lindahl på K2 Search AB, tel. 070-392 37 10 eller lena.lindahl@k2search.se. Alla kontakter behandlas konfidentiellt. Välkommen med din ansökan på www.k2search.se 

 

Executive Search se.