Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Områdeschef/ VD

Areco Direct säljer byggplåtsprodukter, handelsstål, armeringar och ventilationsdetaljer genom idag 8 anläggningar i Södra och Mellansverige. Verksamheten är en återförsäljardivision och ingår i Areco koncernen, ett svenskt familjeägt bolag som grundades 1944. Areco är idag en av de främsta aktörerna inom byggplåtsbranschen och riktar sig mot byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i stål för bostäder och kommersiella fastigheter. Areco har idag 160 anställda, omsätter ca 1 miljard kr. Kunderna finns idag i 25 länder, produktion i ett flertal europeiska länder och bolaget har som målsättning att bedriva verksamhet i hela Europa inom en snar framtid. Ständiga investeringar tillsammans med en pågående IT-effektivisering har gjort att bolaget kraftigt expanderat de senaste åren. I den fortsatt starka utveckling företaget befinner sig i söker vi nu en Områdeschef/ VD.  

Areco Direct är ett av tio dotterbolag i koncernen och är under stark tillväxt. Därför behöver man rekrytera en ny roll i bolaget som Områdeschef/VD som kommer att arbeta med att fortsätta vidareutveckla företaget genom både organisk tillväxt och genom förvärv.

Areco Direct omsätter idag 225 Mkr och har idag 8 butiker i landet med ca 40 anställda.

Rollen innebär ett totalansvar för att driva och vidareutveckla verksamheten genom att vara närvarande ute i filialerna och ha en operativ approach med strategiska inslag. Rapportering sker direkt till Koncernchefen.

Vi erbjuder

Areco Direct är den 3:e största aktören på marknaden och har en uppstickare position, vilket är en fördel då de är snabbare och har en väldigt hög servicenivå och kundfokus. De befinner sig i en expansiv fas och du får möjlighet att vara med på en riktigt spännande resa! Arecos ständiga målsättning är att hela tiden förnya, förbättra och utveckla sig själva samt företaget, med kunden i fokus. Areco är ett professionellt, stabilt privatägt företag. De har ett starkt team som drivs av förändringar och nya utmaningar och för rätt person finns möjligheter att vara med och påverka.

Kvalifikationer 
  • Du har en god ledarerfarenhet och är van att driva en enhet/verksamhet med fullt ekonomiskt ansvar.
  • Vi ser gärna att du har arbetat i en likande verksamhet med filialer/butiker/återförsäljare och gärna mot byggbranschen.
  • Kunskap och erfarenhet av plåtslageriprodukter alt. ventilationsprodukter är ett plus.
  • Van att driva en säljorganisation och med ledarskap på distans.
  • Resor ingår som en naturlig del i rollen.
  Egenskaper
  • Affärsdriven
  • Handlingskraft och förmåga att fatta snabba beslut
  • Trygg och stabil i din ledarroll och duktig på att skapa starka team
  • God struktur och analytiskt sinne
  • Stark kommunikativ förmåga
Övrigt

Placering på huvudkontoret i Malmö.

Resor ingår som en naturlig del i rollen.

Areco samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig konsult, Eva Backstam 076-000 18 20 Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast. Sök tjänsten på www.k2search.se  

K2 Search är en väl ansedd aktör inom styrelse och VD rekryteringLäs mer

id509 3