Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Sales Manager Norden och Baltikum

TeliaSonera International Carrier (TSIC) owns and operates one of the world’s most extensive fiber backbones. Our mission is to provide exceptional network infrastructure and services – empowering individuals, businesses and societies to execute their most critical activities. By working close to our customers we make big ideas happen at the speed of fiber. Läs mer på www.teliasoneraic.com

I rollen som Sales Manager på TeliaSonera International Carrier (TSIC) ansvarar du för att leda säljteamet i Norden bestående av 4 account managers. Du bidrar med din kompetens som coachande säljchef där du stöttar säljarna i det operativa arbetet (75%) samt arbetar strategiskt (25%) med bland annat val av fokuskunder, affärsinnehåll samt prisstrategier. Du säkerställer att regionens säljmål uppnås och att man levererar för TSIC sunda affärer. Ditt fokus blir att leda och coacha säljarna i deras arbete att göra affärer med Operatörer och Content-leverantörer (wholesale). På TSIC ingår denna tjänst under affärsområdet Data & Infra och du rapporterar till Regional Sales Director för Norden Baltikum, Ryssland och Asien. Tjänsten är placerad i Stockholm (flyttar till Solna 2016) och resor förekommer inom Norden och Baltikum.

För att lyckas i rollen bör du ha en djup förståelse för wholesale telecom samt förstå bakomliggande ekosystem. Du har erfarenhet av att driva egen försäljning på hög nivå samt vana att leda och coacha säljare till framgång. Du har troligtvis arbetat på internationell nivå i en komplex organisation med många nyckelfunktioner.

Vi erbjuder

På TSIC får du möjligheten att sälja in världens största fibernät i en bred och variationsrik roll, där din insats kommer att göra skillnad på en marknad i utveckling med kunder vars behov av professionella kommunikationslösningar ständigt ökar. Kulturen på TSIC präglas av passionerade medarbetare som brinner för affären och kvaliteten på sina tjänster. För att trivas bör du gilla att arbeta resultatorienterat, med eget driv och tillsammans med andra. 

Kvalifikationer

  • Akademisk utbildning
  • Gedigen erfarenhet av att sälja wholesale/B2B inom telecom
  • Naturlig ledare med säljledarerfarenhet inom ovanstående områden
  • Van att driva idéer och att sälja in taktiska planer externt såväl som internt mot olika nyckelfunktioner
     

Egenskaper

  • Driven och självgående
  • Lösnings- och affärsorienterad
  • Stor självinsikt och prestigelöshet
  • Stark på kommunikation – talar och skriver engelska o svenska obehindrat, är pedagogisk och övertygande

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Ulf Lindén på K2Search tel. 076-000 18 09 eller ulf.linden@k2search.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Tjänsten är aktuell så länge annonsen är synlig på vår hemsida. Ansök tjänsten på www.k2search.se

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id411