Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Chef Ekonomi och stöd, Stockholm

Röda korset är en världsomspännande organisation som arbetar med humanitärt hjälparbete. Vårt mål är att förhindra och lindra mänskligt lidande, oavsett vem det drabbar och hur det än uppstår. Svenska röda korset är en medlemsstyrd organisation med närmare 230 000 medlemmar och över 1 100 lokala rödakorskretsar runtom i sverige som engagerar cirka 30 000 frivilliga.

En spännande utmaning
som chef för verksamhets- och ekonomistyrning i svenska röda korset ansvarar du för att leda och utveckla organisationens styrning, uppföljning, ekonomi och förvaltning samt övriga stödfunktioner inom bl.a. Inköp, it, fastighetsförvaltning och kontorsservice. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till generalsekreteraren.

Tjänsten är ett chefsförordnande om fyra år, med möjlighet till förlängning.

Vi har höga krav på dig
du har tidigare varit ekonomichef eller cfo i ett större företag eller organisation, helst med internationell verksamhet, där du från ett ledningsgruppsperspektiv arbetat strategiskt och långsiktigt med verksamhets- och ekonomistyrning. Du har även egen erfarenhet av förändringsarbete där utveckling och effektivisering av ekonomiska rutiner och processer samt administrativa stödsystem inom bl.a.

Som person är du öppen och kommunikativ och skapar resultat genom tydlig kommunikation, delegering och uppföljning. Du tar initiativ till utveckling och ständig förbättring av såväl dig själv som verksamhet och medarbetare. Du har stark integritet och förmåga att på ett konstruktivt sätt stå upp för dina synpunkter och ställningstaganden. Du är analytisk och strukturerad.

Som chef är du trygg, ansvarsfull och förtroendeskapande. Du är öppen och kommunikativ, tar initiativ till ständig förbättring och uppvisar uthållighet i att driva förändringsprocesser.

Självfallet delar du röda korsets humanitära värderingar. Röda korset värdesätter mångfald och arbetar aktivt mot alla former av diskriminering. Alla ansökningar bedöms utifrån de kompetenskrav som arbetet ställer.

Sök tjänsten
i denna rekrytering samarbetar vi med k2 search. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult arne nordström, på tfn 070-69 89 200 eller emma forsgren på 08-676 03 04. Du är välkommen med din ansökan via www.k2search.se.

K2 Search modell av rekrytering visar hur man lyckas med att rekrytera VD . Läs mer

id609 1