Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Head of Business Relations till IT Services

ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag där dagligvaror utgör kärnan i verksamheten. ICA Gruppen består av ICA Sweden, ICA Bank, ICA Real Estate, Apotek Hjärtat och Rimi Baltic. Koncernen servar bolagen som ingår i ICA Gruppen. Totalt är ca 20 000 personer anställda på ICA Gruppen och deras bolag. Läs mer på www.icagruppen.se 

 

Som Head of Business Relations för IT Services på ICA Gruppen är du övergripande ansvarig för affärsrelationerna med IT Services samtliga kunder, vilka utgörs av bolag inom ICA Gruppen. Du och ditt team på ca 6-8 personer säkerställer att kunderna får de IT-lösningar de behöver i sina respektive verksamheter. Stort fokus för Business Relations ligger på att lyssna in kundernas behov, ge förslag på lösningar, offerera samt att följa upp leveranserna med ett finansiellt och kvalitativt perspektiv. Du rapporterar till Head of IT Services och ingår i ledningsgruppen för IT Services. Tjänsten är placerad i Sundbyberg.

För att lyckas i rollen har du god förståelse för hur IT ser ut och fungerar i en stor koncern, från infrastruktur till applikationer. Erfarenhet från en multi-sourcad miljö är en fördel då IT Services nyligen har outsourcat stora delar av sina leveranser till externa parter. Som person gillar du att skapa kontakt och att samarbeta med andra, både internt med kollegor och externt i relationer med kunder. Som chef är du trygg i dig själv och du trivs med ledarskapets utmaningar så väl som ledningsgruppsarbete och budgetansvar.

Vi erbjuder

En spännande chefsroll i ett av Sveriges ledande retailföretag! Här får du vara med ”där det händer” då IT Services ofta är inblandad på något sätt i stora projekt rörande hela ICA Gruppen.  Du kommer in i ett skede då organisationen struktureras om och du har möjlighet att göra ditt avtryck i resultatet genom ditt goda ledarskap i utvecklings- och förbättringsarbetet som du driver både internt och externt. Tack vare att ICA Gruppen är en internationell aktör finns goda möjligheter för rätt person till ytterligare karriärutveckling inom bolaget.

Kvalifikationer

  • Minst fyra års erfarenhet av ledarskap som chef i en IT-organisation och med budgetansvar.
  • God förståelse för IT i en stor koncern, erfarenhet från en multi-sourcad miljö är meriterande.
  • Van att hantera avtal med fokus på servicenivåer (SLA).
  • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete.
  • Förstår vikten av interna relationer inom en stor koncern.

Egenskaper

  • Relationsbyggande
  • Ansvarstagande
  • Affärsmässig
  • Prestigelös
  • Tydlig

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Cecilia Linhart på tel. 076-000 18 03 på K2 Search AB. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Tjänsten är aktuell så länge annonsen är synlig på vår hemsida. Ansök tjänsten på www.k2search.se

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611