Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Försäljningschef

Maskinia ab är generalagent i sverige för doosan, case, montabert & everdigm’s breda produktsortiment av entreprenadmaskiner, hydraulhammare & rivningsredskap. Maskinia har ett komplett sortiment av bandgrävare, hjulgrävare, minigrävare, hjullastare, dumprar, bandschaktare, hydraulhammare & rivningsredskap. Huvudkontoret finns i linköping med filialer i staffanstorp, jönköping & stockholm/järfälla. Företaget består av ca 45 anställda och har en beräknad omsättning för 2015 om ca 250 msek.

Maskinia är ett familjeföretag som grundades 1984. Företaget har en framträdande position i sin bransch och drivs mot fortsatt tillväxt med ökade marknadsandelar som mål. Under de senaste åren har det varit en mycket hög utveckling samt förändringstakt. Det ställer krav på vidareutveckling av företaget genom effektivare processer internt, utveckling av eftermarknad samt en funktionell och stark säljorganisation. Den stora förändringen är driven av ett generationsskifte där nuvarande vd fredrik holmquist har tagit över rodret. Nuvarande försäljningschef för doosan har varit med sedan företagets start och har en högst central position i verksamheten. När han skall gå i pension så kommer han att lämna ett stort tomrum efter sig.

Vem är du?

vi söker dig som vill vara med på en spännande tillväxtresa i ett framgångsrikt familjeföretag med lång historik och ett gott renommé på marknaden. Du drivs av affärer och har flerårig erfarenhet från försäljning av kapitalvaror. Du är van vid att bygga och förvalta goda affärsrelationer och har förmågan att kommunicera med kunder på alla nivåer. Din uthållighet är kritisk för din framgång då säljprocesserna ofta är långa. Processerna kräver således ett strukturerat och metodiskt arbetssätt. Du är orädd och självständig samt arbetar proaktivt tack vare att du gärna ser till att ligga steget före. Karaktärsdrag som ödmjuk och prestigelös är framträdande i din personlighet. Du får människor omkring dig att vilja följa.

Vi ser vidare att du har

  • intresse för och kunskap om maskiner
  • erfarenhet av större affärer som kräver en god affärsman
  • dokumenterat goda försäljningsresultat sedan tidigare
  • en förmåga att entusiasmera andra
  • branscherfarenhet är meriterande liksom högre studier

eventuella frågor om tjänsten kan besvaras av eva hartzell på k2 search ab, tel. 013-327 02 10. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi kommer att läsa ansökningar löpande varför vi ber dig att ansöka tjänsten snarast.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611