Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Claims Manager

Dhl som ingår i deutsche post dhl med en koncernomsättning på över 53 md eur och 470 000 anställda är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”.  dhl arbetar inom fyra affärsområden: dhl express, dhl global forwarding, dhl freight och dhl supply chain. Dhl freight sverige ingår i ett europeiskt nätverk som förbinder 160 terminaler i europa. Produktutbudet i sverige omfattar inrikes vägtransporter inom sverige, internationella transporter av stycke, partigods och hellaster på väg och järnväg inom europa samt specialisttjänster inom mässlogistik, tung- och specialtransporter, lagerlösningar och tull. Dhl freight sverige omsätter omkring 7,6 miljarder sek och har 35 kontor varav 26 är terminaler. Antalet anställda uppgår till 2 300 personer.

Dhl freight söker nu en claims manager (claims=reklamation) med placering i västberga; en av de största terminalerna i det svenska inrikesnätverket. Rollen har det yttersta ansvaret för claimsfunktionen; en verksamhet med 31 medarbetare fördelade med en inrikes-avdelning i västberga (27 personer) samt en internationell avdelning i helsingborg (fyra personer). Avdelningen finns organisatoriskt i den delen av dhl-freight som hanterar samtliga transporter via terminaler (tbo). Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som claims manager förutom fullt personal och budgetansvar, innebär att du utvecklar funktionen både operativt och strategiskt samt skapar bästa möjliga förutsättningar för medarbetarna så de kan leverera enligt uppsatta kpi:er, kostnader och kvalitet.

Som ledare är du trygg och positiv samt ser möjligheter snarare än problem. Du har förmågan att på ett smidigt sätt stötta dina medarbetare både som grupp och på ett individuellt plan. Du är van vid att arbeta kundnära och du vet hur man driver en kundtjänst eller servicefunktion med inkommande kundsamtal.

Ett gott ledarskap är centralt i denna roll och som person är du engagerad och entusiasmerande med förmåga att utveckla resultatorienterade medarbetare i ett positivt ”lagarbete”.  avgörande för att lyckas i den här rollen är din övertygelse om att engagemanget från dina medarbetare är nyckeln för funktionens framgång och därmed företagets kundnöjdhet.

Vi erbjuder

det här är en utmanande tjänst i en internationell koncern med en stark position på marknaden. För rätt person finns intressanta möjligheter att utvecklas och gå vidare till andra roller inom bolaget. Organisationen kan beskrivas som professionell med mycket resultat och målfokus och för att trivas bör du tycka om att arbeta i en dynamisk, föränderlig miljö med höga ambitioner.

Kvalifikationer

• minimum fem års erfarenhet som ansvarig för en extern kundtjänstfunktion, supportorganisation eller liknande
• du är en naturlig ledare med dokumenterat goda vitsord från dina medarbetare.
• du har erfarenhet av att arbeta i en komplex organisation där samarbete och politisk förmåga varit avgörande för framgång
• troligen har du en akademisk bakgrund

Egenskaper

• stor portion tålamod – inte ge sig utan ha orken att driva förändringar internt på dhl och för gruppen
• kunna vara tuff och bestämd internt – gilla att stöta på motgångar och lösa problem
• lyssnande, coachande förhållningssätt
• kvalitets och kundorienterad
• glädjespridare i alla sammanhang

K2 Search AB är ett av Nordens ledande executive search företag med 5 kontor i Norden: Stockholm, Malmö, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors. Läs mer

id608