Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Head of Renumeration

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till sverige. Tillverkning sker i europa och sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon.

Till vår avdelning labour affairs, som arbetar med arbetsrätt, fackliga relationer, lön- och belöning och mångfaldsfrågor, söker vi nu en chef till lön- och belöningsgruppen.

Rollen innebär kontakter med alla nivåer inom scania där du förväntas ta en proaktiv roll inom området. I ansvaret ligger att driva lönebildning, löneprocess, belöning, förmåner, förhandlingar och pensioner. T.ex.

• strategiskt utveckla scanias belöningsstruktur, policies, processer för löne- och belöningsområdet nationellt och internationellt

• skapa och utveckla lönestrukturer samt göra grundliga löneanalyser

• driva den årliga lönerevisionen

• skapa en global ”job architecture”

• skapa en bas för lönestatistik & benchmark

• förhandlingar med de olika fackförbunden

• ansvar för två medarbetare som är specialiserade på löner, förmåner och lönebildningsfrågor

Du hjälper i första hand scanias chefer, hr-organisation and hr chefer. Externt har du teknikföretagen och andra parter för att utveckla processerna ytterligare.

Din profil

I bagaget har du en akademisk utbildning samt att du har ca 10 års erfarenhet av hr och lönebildningsfrågor. Du är en erfaren projektledare där du har drivit förändring och utveckling. Det är en stor fördel om du har internationell erfarenhet och du behöver vara flytande i engelska och svenska.

För att lyckas i rollen har du driv, stark kommunikativ förmåga samt är duktig på att bygga relationer. Du har hög integritet och är lyhörd.

 

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id611