Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Entreprenadjurist, Riksbyggen Bostad

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar attraktiva boendemiljöer i nyproduktion. Vi är samtidigt en av sveriges största fastighetsförvaltare, med bostadsrättsföreningar och kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Vår verksamhet finns över hela landet och i dag är vi cirka 2 300 medarbetare som arbetar mot samma mål – att vara ledande i utveckling, produktion och förvaltning av rummen som du bor och arbetar i. Med vår kooperativa värdegrund är riksbyggen en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Riksbyggen, med sina tre affärsområden bostad, fastighetsförvaltning och fastigheter, står inför spännande utmaningar med att utveckla sin affärsverksamhet mot nya höjder, vilket ställer ökade krav på organisation och arbetssätt. Ao bostad arbetar med nyproduktion samt ombyggnation av bostäder. Centralt finns en stödenhet med 12 personer, affärsstöd bostad, vars uppdrag är att stötta bostads organisation i verksamhetsnära frågor kopplade till byggnation av nya bostäder upplåtna med bostadsrätt, äganderätt eller kooperativ hyresrätt, men även i vissa frågor vara ledningens förlängda arm. Affärsstöd bostad är indelad i fyra enheter: affärsutveckling, ekonomi, produktion och sälj.

Som entreprenadjurist är du ansvarig för granskning samt löpande uppdatering/revidering av riksbyggens mallavtal såsom entreprenadavtal, administrativa föreskrifter och konsultavtal. Du ger löpande rådgivning till regionerna men även till enheter som inköp avseende entreprenadjuridiska frågor. Vidare bistår du juristkonsulter vid hanteringen av entreprenadtvister. Tjänsten innefattar ansvar för bevakning av gällande lagstiftning och praxis med koppling till entreprenadjuridik samt att svara på remisser på området. Du bidrar till att upprätthålla kompetensen inom entreprenadjuridik internt genom att genomföra internutbildning, såväl på grundläggande som mer avancerad nivå.

Vem är du?

vi söker dig som vill vara med och driva den spännande resan av fortsatt utveckling inom affärsområde bostad. Tjänsten förutsätter ett proaktivt förhållningssätt med förmågan att skapa arbetssätt och verktyg som möter omvärldens krav på effektivitet och professionalitet inom entreprenadjuridikens område. Du trivs med att fungera som ett stöd för dina medarbetare och ser till att skapa dig en god förståelse för utmaningarna i deras vardag. Du säkerställer resultat tack vare ett starkt inre driv i kombination med förmågan att arbeta systematiskt och strukturerat. Då tjänsten innebär många kontakter internt såväl som externt är det av största betydelse att du är kommunikativ och duktig på att bygga goda relationer.

Vi ser vidare att du har

• akademisk utbildning med juridisk inriktning
• flerårig erfarenhet av arbete inom området entreprenadjuridik
• goda kunskaper i svenska såväl muntligen som skriftligen

Vi erbjuder

riksbyggen är ett rikstäckande och ekonomisk välmående företag med en verksamhet som bygger på starka värdegrunder. För rätt person innebär aktuell roll ett fritt arbete med goda möjligheter att få vara med och göra skillnad. Du stimuleras av utmaningar och ser möjligheter.

Eventuella frågor om tjänsten kan besvaras av eva hartzell på k2 search ab, tel. 013-327 02 10. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi kommer att påbörja intervjuarbetet för tjänsten under augusti månad.

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id611