Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Produktchef AirQlean

QleanAir Scandinavia utvecklar, formger och säljer lösningar för rena och kontrollerade miljöer. Produktportföljen består av industriell luftrening, skydd mot passiv rökning och skräddarsydda renrumslösningar. Vi är världsledande gällande specifika utmaningar relaterade till miljö, säkerhet och hälsa genom att erbjuda teknik som förädlar och renar luft till en nivå som du förväntar dig att andas. Oavsett var du bor eller arbetar är det vårt uppdrag att erbjuda dig ren luft. För mer information: www.qleanair.se

Vill du driva den fortsatta lanseringen av AirQlean+?

Ambitionsnivån är hög inom QleanAir Scandinavia – att tillhandahålla ren luft är en av morgondagens största utmaningar och att inta och behålla en ledande position på en global marknad är ett självklart mål. Med utvecklingen och lanseringen av produkten AirQlean+ tar QleanAir Scandinavia sig an utmaningarna med att rena luft runtom i världen, vare sig det handlar om sjukhus, industri, lager eller kontor. Effekten blir en mer hälsosam arbetsmiljö, effektivare produktion, mindre damm och färre skadliga partiklar.

Efterfrågan på AirQlean+ växer kontinuerligt och produkten har en enorm potential. För att säkra marknadsföringen och att affärer tas tillvara genom dialog med potentiella och existerande kunder rekryteras en produktchef. Rollen rapporterar till VP Operations och har en streckad linje till VD.

Utmaningen

Siffror visar att dålig luft dödar lika många människor som rökning i Europa. Ren luft är därmed en stor utmaning för samhället i stort men för enskilda företag och branscher kan det te sig abstrakt och svårt att påverka. Som produktchef för AirQlean+ kommer du att konkretisera problemen och erbjuda en lösning som passar varje kunds verksamhet. Att satsa på ren luft i sin produktionsmiljö, logistikkedja eller på kontoret innebär stora fördelar för personalens hälsa men också för att minska svinn och förekomsten av defekta produkter.

AirQlean+ säljs i dagsläget i de nordiska länderna och lansering i Europa och globalt planeras. Möjligheterna är oräkneliga och en av de främsta uppgifterna för dig som produktchef kommer att vara att driva de längre och mer komplexa försäljningsprocesserna. Med utgångspunkt i gedigna analyser av kundsegment etablerar du nätverk hos potentiella kunder och driver affärerna tillsammans med de lokala försäljningsorganisationerna. Du agerar expert på produkten och ser till att det finns bra marknadsmaterial och produktpresentationer. Vidare är du en intern kommunikatör som sprider best practice och framgångshistorier som ett led i att lansera AirQlean+ internationellt.

Eftersom du kommer att ha unika nätverk hos QleanAirs kunder kommer du att få idéer till nya tillämpningsområden för AirQlean+ som du tar hem och presenterar för QleanAirs ledning. Du kommer också att ansvara för olika affärsutvecklingsprojekt på uppdrag av QleanAirs ledning och styrelse.

 

Din profil/bakgrund

Idag arbetar du affärsnära B2B med en produkt eller ett koncept. Du har ett stort intresse för teknik i kombination med affärer och har sinne för marknadsföring. Du är angelägen om att få ta ett steg vidare till en roll som du själv kan vara med och utforma och din bakgrund kan vara från ett flertal olika branscher och roller. Överraska oss gärna med din bakgrund!

 

Är du den vi söker?

För att rollen ska kännas rätt för dig vet vi att du är en person som drivs av att uppnå resultat, driva affärer och knyta kontakter. Det är naturligt för dig att kombinera analytiskt arbete och problemlösning med presentationer och affärsdiskussioner. Du tycker det är inspirerande att sätta dig in i kunders verksamhet och drivs av en genuin vilja att lösa deras utmaningar. Vi tror också att du är van vid att röra dig i internationella sammanhang. Att du talar flytande engelska är en självklarhet, talar du dessutom tyska är det en extra merit.

 

Vi erbjuder

Som produktchef på QleanAir Scandinavia finns det inga begränsande ramar. Du har stor frihet och stort mandat att förankra AirQlean+ internt och externt, och sannolikheten att dina idéer kring produktens nya tillämpningsområden kommer att innebära faktiska affärsmöjligheter är stor. Som representant för QleanAir Scandinavia får du ett internationellt kontaktnät utan motstycke och du kommer att befinna dig i händelsernas centrum kring en av vår tids större utmaningar – ren luft. Att arbeta på QleanAir Scandinavia innebär att ingå i ett starkt team där framåtanda och affärsfokus präglar kulturen, samtidigt som övertygelsen om att man har ett speciellt uppdrag går som en röd tråd genom verksamheten.

 

QleanAir Scandinavia samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer kring rollen är du välkommen att kontakta:

Katarina Åhlin, rekryteringskonsult | katarina.ahlin@k2search.se
Pauline Nilsson Cattaneo, researchkonsult | pauline.nilsson-cattaneo@k2search.se

Ansök till tjänsten på www.k2search.se. Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt.
Sista ansökningsdag för den här rollen är den 10 augusti 2015, varmt välkommen med din ansökan!

 

.