Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Ekonomichef

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi ser en värld som tillgodoser varje barns rätt till liv och utveckling, trygghet och skydd och rätt till delaktighet. Vårt uppdrag är att verka för och inspirera till genomgripande förbättringar i hur barn behandlas och att uppnå omedelbara och bestående förändringar i deras liv.
 
Rädda Barnen är en folkrörelse som stöds av närmare 179.000 medlemmar och givare. Vi är ca 300 anställda i Sverige varav ett 80-tal tjänster finns på regionala kontor runtom i landet.
 
Rädda Barnen är en av 30 medlemsorganisationer inom Internationella Rädda Barnen och tillsammans är vi verksamma i mer än 120 länder.

I rollen som Ekonomichef kommer du att ha det övergripande ansvaret för Ekonomisektionen med placering i Sundbyberg. Du kommer att ansvara för en grupp på 12 personer inom områdena redovisning, reskontra, testamentes- och stiftelseadministration, löneadministration, kapitalförvaltning samt förvaltning av ekonomisystem. Du ingår i administrativa avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till chefen för den administrativa avdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

– Planera och driva sektionens arbete genom att stödja, coacha och utveckla medarbetare och arbetsgrupp
– Vara en drivande kraft och ett stöd i ekonomifrågor för organisationen
– Vara en inflytelserik part i Rädda Barnens framåtriktade arbete samt ett kvalificerat bollplank till generalsekreteraren och ledningsgruppen i ekonomifrågor
– Delta i samarbeten inom Internationella Rädda Barnen

Vi erbjuder

Rädda Barnen erbjuder dig en verksamhetsnära roll i en organisation med såväl nationell som internationell verksamhet för dig som vill bidra till vår vision att nå förbättringar för barn i utsatta situationer. Vi erbjuder en tillsvidareanställning (100%) med chefsförordnande.

Kvalifikationer

– Civilekonom eller motsvarande med goda kunskaper i redovisning
– Erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete
– Erfarenhet från en ideell förening/NGO
– Chefserfarenhet
– Erfarenhet av arbete inom internationell organisation
– Erfarenhet av processorienterat arbetssätt

Din profil

Som person är du strategisk, har visioner och kan bidra i vår ledningsgrupp med din helhetssyn. Du kan genom att skapa en god arbetsmiljö inspirera och leda personal och du är pedagogisk och lyhörd. Du samverkar och arbetar nätverkande och har god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.

Intressant?

Sök tjänsten direkt via vår hemsida. Urval sker i augusti. Har du några frågor eller funderingar? Skicka oss ett mail till anders.hollqvist@k2search.se så kontaktar vi dig när vi är åter från semester efter den 10 augusti. Varmt välkommen med din ansökan!

Executive Search se.