Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Ekonomichef

Mellansvenska logistiktransporter ab (mlt) har mer än 70 års erfarenhet av transporter, men präglas inte av gamla bedrifter. De använder istället sin erfarenhet och kunskap till att bygga upp och ladda mlt med mer innehåll och mer kompetens – de växer ingen mossa på en rullande sten. Mlt är beläget i uppsala och erbjuder transport- och maskintjänster till företag med betydande varuflödeskedja. Kunderna väljer mlt för att de är leveranssäkra, tar ansvar, förenklar administration och är lätta att ha att göra med. Mlt har ca 125 delägande transportörer och sysselsätter totalt ca 450 personer. Med ett starkt varumärke och fokus på utveckling och förändring präglas företagskulturen av en tydlig framåtanda.

I rollen som ekonomichef på mlt ingår det att leda ekonomiavdelningen med ansvar för ekonomi, it och hr. Rollen kommer vara ytterst ansvarig för bolagets och koncernens redovisning där också budget, prognoser, bokslut (hel- och halvårsvis), skattedeklarationer, rapportframtagning, nyckeltalsberäkningar, analyser och controlling är en del av de arbetsuppgifter som ingår i ansvaret.

Befattningen rapporterar direkt till vd och sitter med i ledningsgruppen. Ekonomichefen är föredragande för styrelsen i ekonomiska frågor. Ekonomiavdelningen via it-enheten är systemägare till de system och programvaror som används.

I rollen förväntas man fortsätta arbetet med att skapa ett enhetligt arbetssätt med tydliga rutiner samt ett starkt, väl fungerande, systemstöd.

Vi erbjuder

en möjlighet att gå med i ett bolag med ett starkt varumärke inom en bransch som befinner sig i en utvecklande och föränderlig fas. Mlt är ett medelstort bolag som går bra, där beslutsvägarna är korta och där bolaget ligger i framkant vad gäller utveckling och implementering av de administrativa it-systemen. Ledarfilosofin präglas av att medarbetare som mår bra, är motiverade och har kul på jobbet presterar väl.

Kvalifikationer

• erfarenhet av liknande arbetsuppgifter där ett intresse för system är nödvändigt.
• intresse av ledarskap
• civilekonom eller motsvarande utbildning
• gärna erfarenhet av controlling och analys

Egenskaper

• prestigelös
• kameleont – hantera ärenden från högt till lågt
• strukturerad och noggrann
• tydlig och rak i sin kommunikation
• lyhörd
• nyfiken

Intresserad av Sveriges vassaste rekryteringsföretag? Vill du veta mer om hur vi kan stärka din organisation? Hör av dig till oss här så återkommer vi inom 24 timmar. Läs mer

id609 3