Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Area Sales Manager

Tielman sweden ab med huvudkontor i linköping, är ett familjeföretag som startade 1930. Med övertygelsen att den goda smaken alltid förtjänar en skön form har tielman i över 85 år utvecklat och tillverkat unika, kundanpassade, tryckvänliga bakformar av papper som lyfter fram innehållet. Företagets kunder finns främst inom bageri- och livsmedelsindustrin men man säljer även till grossister och återförsäljare – kunder med höga krav på funktion och kvalitet som uppskattar tielmans kreativa idéer och möjlighet att anpassa och produktutveckla bakformarna utifrån deras specifika behov. Ca 80 % exporteras till kunder i europa, mellanöstern och asien. 2014 etablerade man ett dotterbolag i kanada för att tillgodose den nordamerikanska marknadens behov. Företagets kärnvärden är att vara genuina, flexibla och idérika vilket genomsyrar hela verksamheten.  företaget har idag 65 anställda och omsätter ca 95 msek.

Tielman befinner sig på en rejäl tillväxtresa. Ledningen satsar, företaget växer kraftigt och man har etablerat sig utomlands. För att möta framtidens krav omorganiserar man nu både spelplanen och laguppställningen vilket möjliggör för alla spelare att fokusera på sina områden på ett bättre sätt.

Du är en erfaren b2b-säljare som gillar försäljning och att träffa nya människor. Du är van vid både nykundsbearbetning och att vårda dina befintliga kundrelationer för att på så vis växa med kunden och skapa merförsäljning.

Vi ser gärna att du har en mix av en hunter och en farmer i dig. Du lär dig snabbt, är duktig på att argumentera och på att hitta flexibla lösningar för dina kunder. Har du teknisk kompetens eller erfarenhet tror vi att du lättare kan sätta dig in i frågeställningar som kan dyka upp. Har du dessutom erfarenhet från bageri- eller livsmedelsbranschen är det meriterande.

Du rapporterar direkt till head of sales och kommer att ha budgetansvar för dina marknader. Ditt fokus kommer att ligga på att bearbeta nya marknader inom främst europa men också marknader utanför europa. Framöver kan du också komma att få ansvar för redan etablerande länder. En mycket god engelska är ett måste. Kan du flera språk är det förstås meriterande. I tjänsten ingår förutom kundbesök också deltagande på mässor och kundaktiviteter. Tjänsten innefattar ca 30 – 40 resdagar per år, främst inom europa.

Vi erbjuder

en spännande roll i ett stabilt familjeföretag med en informell och dynamisk kultur, snabba beslutsvägar samt högt i tak.

Kvalifikationer

• eftergymnasial utbildning
• 10 – 15 års erfarenhet av relationsförsäljning inom b2b
• mycket god engelska

Meriterande

• akademisk utbildning
• branscherfarenhet från bageri- eller livsmedelsindustri
• teknikkunnig eller teknikförståelse
• Övriga språk

Egenskaper

• drivande, självgående doer
• utåtriktad och kommunikativ
• resultatinriktad
• ansvarsfull
• strukturerad

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med marie ferntoft, rekryteringskonsult på k2 search ab, tel. 0760-00 18 17. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer hanteras löpande.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611