Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Head of Sales

Tielman sweden ab med huvudkontor i linköping, är ett familjeföretag som startade 1930. Med övertygelsen att den goda smaken alltid förtjänar en skön form har tielman i över 85 år utvecklat och tillverkat unika, kundanpassade, tryckvänliga bakformar av papper som lyfter fram innehållet. Företagets kunder finns främst inom bageri- och livsmedelsindustrin men man säljer även till grossister och återförsäljare – kunder med höga krav på funktion och kvalitet som uppskattar tielmans kreativa idéer och möjlighet att anpassa och produktutveckla bakformarna utifrån deras specifika behov. Ca 80 % exporteras till kunder i europa, mellanöstern och asien. 2014 etablerade man ett dotterbolag i kanada för att tillgodose den nordamerikanska marknadens behov. Företagets kärnvärden är att vara genuina, flexibla och idérika vilket genomsyrar hela verksamheten.  företaget har idag 65 anställda och omsätter ca 95 msek.

Tielman befinner sig på en rejäl tillväxtresa. Ledningen satsar, företaget växer kraftigt och man har etablerat sig utomlands. För att möta framtidens krav omorganiserar man nu spelplanen och laguppställningen vilket möjliggör för spelarna att fokusera på sina områden på ett bättre sätt. Vi söker därför en drivande, kommunikativ och relationsinriktad huvudcoach – en head of sales – vars viktigaste ansvarsområde blir att lägga upp strategin för spelet och coacha spelarna både individuellt och som lag för att ni tillsammans ska göra flest mål och vinna guld.

Du kommer att arbeta såväl strategiskt som operativt och ha många kontakter både internt och externt. På ditt ansvar ligger strategiarbete för att utveckla försäljningen i ett brett perspektiv vilket också kräver förståelse för hur det korrelerar med den övriga verksamheten. Du ansvarar för analys, planering och utveckling av nya och befintliga kundsegment samt nya marknader. Du kommer att bygga och vidareutveckla försäljningsavdelningen vad gäller både struktur, processer och arbetssätt vilket innebär att du kommer att ha stor möjlighet att sätta din prägel och att bidra till organisationens tillväxt. Du har personalansvar och leder och coachar spelarna i ditt lag – fyra area sales managers och en marketing- and sales assistant – för att nå uppsatta mål. Du fungerar som bollplank, följer upp och tar fram statistik. Du är ansvarig för säljavdelningens budget på ca 100 msek. I rollen ligger också att på sikt avlasta och vara vd behjälplig med bredare arbetsuppgifter samt med verksamhetsutveckling i stort. Du rapporterar direkt till vd och är verksam i ledningsgruppen.

Vi erbjuder

en spännande roll i ett stabilt familjeföretag med en informell och dynamisk kultur, snabba beslutsvägar samt högt i tak där du kommer att vara med utveckla och driva verksamheten mot nya spännande mål.

Kvalifikationer

• eftergymnasial utbildning
• 10 – 15 års erfarenhet av relationsförsäljning inom b2b
• erfarenhet av personalledning
• mycket god engelska

Meriterande

• akademisk utbildning
• branscherfarenhet från bageri- eller livsmedelsindustri
• erfarenhet av fullt personalansvar
• teknikkunnig eller teknikförståelse
• Övriga språk

Egenskaper

• drivande, självgående och initiativrik
• coachande med informellt och prestigelöst förhållningssätt
• affärsmässig och resultatinriktad med förmåga till analytiskt tänkande
• rak och tydlig i kommunikationen
• lösningsinriktad

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med marie ferntoft, rekryteringskonsult på k2 search ab, tel. 0760-00 18 17. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer påbörjas i augusti och hanteras därefter löpande.

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id611