Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Verksamhetschef Kalmar

Solhagagruppen är en av sveriges ledande aktörer inom lss, sol och skola med fokus på stöd och service till människor i alla åldrar med funktionsnedsättning. Alla verksamheter har sin utgångspunkt i individens unika behov och önskemål och utgår från en etisk plattform vilket innebär en strävan efter hög kvalitet på engagemang, kunskap och innehåll i vardagsarbetet. Solhagagruppen växer, antingen genom nyförvärv eller genom att starta egna verksamheter och idag uppgår antalet verksamheter till ca 100. Alla våra verksamheter drivs i egen regi för att vi ska kunna garantera kontinuitet och hög kvalitet. Våra tjänster finns inom boende, daglig verksamhet, ledsagarservice, fritidssysselsättning, förskola, skola, utredning, vård och omsorg. Många bolag inom koncernen har gedigna traditioner. Vår personal har specialistkompetens inom pedagogik, arbetsträning, vård och omsorg med inriktning på personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada.

Till region syd söker vi nu en verksamhetschef kalmar. Din roll som verksamhetschef innebär att medverka till uppstarten av en ny boendeverksamhet för barn & ungdom enligt lss §9:8. Enhet kommer att ha 4-5 brukare och ca 10 fast anställda plus timanställda. Du har resultat-, verksamhet- och personalansvar, bedriver ett verksamhetsnära ledarskap och arbetar tidsvis ute i verksamheten. Du ansvarar bl a för att arbetsrutiner och processer sker enligt solhagagruppens värderingar och regler, kontakt med kommuner och andra aktörer, beläggning, budget och lönsamhet, hr (arbetsmiljö, bemanning och rekrytering) och för den pedagogiska plattformens implementering och efterlevnad.

Vi erbjuder

solhagagruppen har vuxit stadigt under de senaste åren. Vi brinner för att skapa meningsfullhet och livsinnehåll för varje enskild individ, byggt på individens styrkor, drömmar och intressen. Som verksamhetschef får du möjliget att via verksamhetsnära arbete, tillsammans med medarbetarna nå både kortsiktiga och långsiktiga mål. Du är en viktig del i utvecklingen inom ett företag där engagemang, kompetens och kvalitet är på hög nivå, där ägare, ledning och medarbetare drivs av omtanke, affärsmässighet och möjligheten att erbjuda ett högkvalitativt liv för brukarna och deras familjer. Vår personal är vår viktigaste resurs och vi arbetar kontinuerligt med handledning och kompetensutveckling inom bland annat vår pedagogiska plattform.
vi söker dig som vill leva och kommunicera vår värdegrund varje dag: ”vi visar respekt för människans värde. Vi delar med oss, arbetar tillsammans och tar eget ansvar.

Kvalifikationer

– högskoleutbildning – social omsorg, socionom eller annan adekvat utbildning enligt ivo som ger möjlighet att bära ivo´s tillstånd för lss §9:8.
– kunskap och erfarenhet av om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
– erfarenhet från privata vård- och omsorgssektorn,
– kunskap om lagstiftningen som styr verksamheten (lss, sol)
– ledarerfarenhet minst 2 år med lönesättningsansvar
– resultat – budgetansvar
– meriterande: tydliggörande pedagogik, erfarenhet från barn/ungdomsboende

Egenskaper

– engagemang i spannet övergripande nivå till brukare, trivas ute i verksamheten
– prestigelös, positiv, varm och trygg
– målorienterad, självständig och orädd
– kommunikativ och lyhörd
– resultatinriktad med eget driv

Sedan 1996 har K2 Search som rekryteringsföretag utfört över 2500 Executive Search-uppdrag inom olika branscher och funktioner. Läs mer

id609 2