Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Försäljningschef

Spandex specialiserar sig på försäljning, distribution och service inom digitaltryck, skärning, fräsning, material och aluminiumbaserade skyltsystem. Spandex representerar branschens ledande varumärken och har över 20 000 kunder i mer än 15 länder. R&d spandex ab representerar den svenska marknaden och är återförsäljare åt 3m, avery dennison, arlon och 3a. Företaget säljer även egna varumärken som image perfect och image bond. R&d spandex ab har för avsikt att växa kraftigt i sverige och att etablera verksamhet i finland, norge och danmark via förvärv under de kommande fem åren. Spandex ägs av gilde buy out partners som är en av europas främsta mid market private equity bolag, med förvaltade fonder på över två miljarder euro. I sverige finns kontoret i laholm med ca 45 anställda och en omsättning på ca 112 miljoner sek.

Som försäljningschef har du ansvar för att teamet med kam, fältsälj och innesälj når r&d spandex finansiella mål. Du stöttar, utvecklar och coachar utesäljarna till framgångsrika affärer samt ansvarar själv för några konton. Du har också en ledande roll i att identifiera nya tillväxtmöjligheter och att utveckla r&d spandex partnerskap med leverantörer. Tillsammans med vd, marknad och partnerföretag utvecklar du vinnande kampanjer. I ditt dagliga jobb har du god hjälp av välutvecklade system för att styra beslut baserat på effektivitet och måluppföljning. Placering är företrädesvis, men inte nödvändigtvis, stockholm.

För att lyckas i rollen är du insatt i branschen med god kunskap om foliematerial och med ett väletablerat nätverk bland skyltmakare. Det är viktigt att du har en strategisk förståelse för försäljning och att du kan identifiera lönsamma affärer, liksom att du kan styra så att företaget har rätt produktmix på marknaden. Till detta är du en driven, utåtriktad och strukturerad person som uppskattar att arbeta i en föränderlig och prestigelös miljö. Du är öppen för nya arbetssätt och vill ständigt utveckla både dig själv och dina medarbetare.

Vi erbjuder

spandex är världens ledande leverantör inom skyltproduktions- och displaybranschen. De erbjuder ett mycket konkurrenskraftigt paket och branschens bästa utvecklingsmöjligheter. Den här rollen kommer att tillsättas med en kandidat som har kapaciteten att ta över vd-rollen för sverige då spandex etablerar en nordisk verksamhet. Rätt kandidat kommer även att ha goda möjligheter att kunna jobba inom liknande roller i något av spandex andra länder i europa eller australien.

Kvalifikationer

• flerårig branscherfarenhet med ett etablerat kontaktnät
• gedigen erfarenhet av att göra affärer med god förhandlings- och presentationsvana
• god ledare med erfarenhet av att leda och coacha andra
• van att arbeta i salesforce.com och/eller sap

Egenskaper

• driven
• lösningsorienterad
• har lätt för att ta beslut
• utåtriktad
• analytisk

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id611