Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Projektchef Stockholm, Norrort

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar attraktiva boendemiljöer i nyproduktion. Vi är samtidigt en av sveriges största fastighetsförvaltare, med bostadsrättsföreningar och kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Vår verksamhet finns över hela landet och i dag är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar mot samma mål – att vara ledande i utveckling, produktion och förvaltning av rummen som du bor och arbetar i. Med vår kooperativa värdegrund är riksbyggen en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Att vara projektchef på riksbyggen innebär ett mångfacetterat och omväxlande arbete. Projektchefen ansvarar för större nybyggnationsprojekt av bostäder från ax till limpa samt är delaktig i produktutveckling av nya bostäder.

I samarbete med kommunen deltar du i utvecklingen av bostadsområden och du arbetar strategiskt i tidiga skeden med markförvärv och detaljplaner. Internt bygger du ditt projektteam som du leder genom hela byggprocessen. Du är trygg i dig själv och van vid att arbeta självständigt med ett stort ansvar. Du är delaktig i produktutvecklingen av nya projekt. Vidare upprättar och ansvarar du för budget, kostnadskalkyl och prognos för projekten för att därutöver leda arbetet genom projektering, upphandling av entreprenörer och konsulter, produktion och garantitid. Din affärsmässighet är framträdande liksom din resultatorientering. Kundkontakten är en stor del av projektchefens vardag och en viktig pusselbit för att förstå och bemöta våra kunders behov. Projektchefen ska i tidigt skede involvera samt fortlöpande under byggprojektet hålla en nära dialog med fastighetsförvaltning.

Som projektchef på riksbyggen verkar du aktivt för en öppen dialog med dina medarbetare. Du är tydlig i din kommunikation och säkerställer att dina medarbetare förstår vilka mål ni tillsammans skall uppnå. I ditt ansvar ingår även att skapa förutsättningar för ett gott samarbete med externa konsulter och entreprenörer. Du är en förebild avseende företagets värderingar. Rollen innebär många olika kontaktytor såväl internt som externt, varför det är av största betydelse att du drivs av att bygga och vårda goda relationer.

Vi erbjuder

riksbyggen är ett rikstäckande och ekonomisk välmående företag med en verksamhet som bygger på starka värdegrunder. För att trivas bör du dela dessa grundläggande värderingar som bygger på samhällsutveckling, att sätta människor i centrum och att verka för en hållbar utveckling. För rätt person innebär aktuell roll ett fritt arbete med goda möjligheter att få vara med och göra skillnad. Du stimuleras av utmaningar och ser möjligheter.

Kvalifikationer

• goda kunskaper om projektutvecklings- och byggprocessen från ax till limpa
• dokumenterat goda erfarenheter av att bygga ekonomiskt lönsamma samt attraktiva bostäder
• erfarenhet av kundnära arbete och försäljningsprocesser i anslutning till bostadsproduktion
• akademisk bakgrund, gärna bygg- eller civilingenjör, alternativt högskoleingenjör

Eventuella frågor om tjänsten kan besvaras av eva hartzell på k2 search ab, tel. 013-327 02 10. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast då vi bedriver vårt urvalsarbete löpande under processen.

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id611