Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Area Sales Manager Stockholm

Tillsammans med ett stort nätverk av systempartners erbjuder KUKA skräddarsydda automatiseringslösningar för alla kundkrav. För att kunderna ska kunna nyttja KUKA-produkternas fulla potential erbjuder KUKA ett mångsidigt serviceutbud, från planering till idrifttagning och underhåll. KUKA Nordic AB, som bildades 1987, är det svenska dotterbolaget till KUKA i Augsburg och ansvarar för den Nordiska marknaden. KUKA Roboter GmbH är en av världen största robottillverkare. KUKA tillhandahåller ett komplett sortiment av designade robotar för alla ändamål.
Läs mer på https://www.kuka-robotics.com/sweden/se/

Som Area Sales Manager är du regionalt ansvarig för all försäljning av KUKAs produkter och tekniska lösningar till både nya och befintliga kunder. Du ansvarar för hela säljprocessen från förfrågan, utformning av kalkyler fram till färdig offert och avslut. Fokus ligger på att bearbeta slutkunder men som Area Sales Manager hanterar du också kundkontakten med partners och systemintegratörer.

Vidare ansvarar du för att applicera både teoretisk och praktisk kunskap i dina säljmöten samt ha ansvar för den strategiska försäljningen. Det är viktigt att du gör din omvärldsanalys, att du känner din marknad, du ska hjälpa kunden att förstå nyttan med automatisering och hur de kan effektivisera sina processer med hjälp av KUKA´s avancerade robotar.

För att passa in i rollen tror vi att du är van vid att driva hela säljprocesser, hantera förfrågningar från kunder, ta fram och presentera offerter samt är van vid kundkontakt på olika nivåer i företag. Du förväntas kunna kommunicera med kundens tekniska personal likväl som du driver kommersiell förhandling med inköpsavdelningen.

Du rapporterar till Nordisk försäljningschef.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en spännande och utvecklande tjänst i ett av de ledande företagen inom robotautomatisering. KUKA Group är marknadsledande i Europa och nummer tre i världen med över 12 000 anställda globalt. KUKA Nordic AB är i en spännande fas där det finns stora möjligheter för rätt person att göra avtryck. KUKA Nordic AB har en kvalitetsprofil med stort fokus på kunder och försäljning, arbetsmiljön präglas av prestigelöshet högt tempo och driv.

Kvalifikationer

• Dokumenterad erfarenhet från teknisk försäljning och har arbetat mot B2B, gärna från automationsbranschen eller liknande
• God förståelse för liknande produkter och kundnyttan de medför
• Van att göra affärer
• Van vid att hantera hela säljprocessen
• Van vid att arbeta i CRM system.

Egenskaper

• Säljdriven, självgående och kundorienterad
• Handlingskraftig och flexibel
• Lyhörd – lyssnar på kunden och på sin omgivning
• Skapar kontakter och underhåller relationer – Du är professionell i din roll men inte rädd för att styra mot avslut
• Teamspelare
• God kommunikativ förmåga

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Philip Lundahl på K2 Search AB, tel. 076 – 000 18 02 eller Maria Lidgren tel. 073- 532 09 49. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast. Ansök tjänsten på www.k2search.se

.