Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Nordic Sales Manager Vertical Market

OKI utvecklar, tillverkar, marknadsför och supporterar dokumentlösningar för professionella användare i företag och organisationer. Genom kompetenta återförsäljare säljs och supporteras färgskrivare, svartvita skrivare och multifunktionslösningar runt om i landet. Som ett globalt varumärke med över 125 års erfarenhet och bland de största leverantörerna av skrivare, garanterar vi tekniskt ledande lösningar med marknadsledande lokal support till konkurrenskraftiga priser. Läs mer om oss på www.oki.se

I en bransch som ständigt utvecklas är OKI Systems ett bolag som kommit långt i transformation från försäljning av hårdvara till att kunna erbjuda sina kunder flera innovativa lösningar inom dokumenthantering. OKI Systems skapar en ny säljorganisation med fokus på Channel och Vertical markets samt går från 12 till 6 regioner i Europa. I denna förändringsfas så söker vi nu en Nordic Sales Manager Vertical Markets som skall leda den nya nordiska säljorganisationen med fokus på slutkunder inom retail, medical, office solutions och graphical art. 

I rollen ansvar du för är att leda och inspirera ett team seniora säljare i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Du ser till att teamet framgångsrikt växer och underhåller relationer med kunder inom området Vertical Markets. Du ansvarar för att teamet når sina försäljnings- och tillväxtmål. I rollen fördelar du din tid emellan sälj, ledarskap och viss rapportering. Du är delaktig i att ta fram och genomföra strategier för Norden samt att ge input kring produktutveckling kring framtida lösningar.

Du kommer att rapportera direkt till Regional Vice President North West Europe och General Manager Vertical Markets samt vara del av den Nordiska ledningsgruppen. Rollen är placerad i Kista och en del resor inom Norden kommer att krävas i tjänsten.

Vi erbjuder

En spännande roll i en omväxlande miljö. OKI Systems befinner sig i en expansiv fas med nya produktområden samt en ny intressant organisationsstruktur. I denna transformationsfas så finns stora möjligheter att påverka. Företagsklimatet präglas av en familjär stämning och av att man skall ha kul på arbetet. För att trivas här har du höga ambitioner att utveckla dig själv och OKI Systems kunder och för rätt person finns goda förutsättningar för en utvecklande karriär.  

    
Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av att leda framgångsrika säljteam inom B2B. Du skall ha erfarenhet av coachande ledarskap med förmåga att motivera och inspirera dina medarbetare. Du skall också ha flerårig erfarenhet av att göra affärer samt ha en god förhandlings- och presentationsvana. Meriterande är erfarenhet inom print/copy/ dokumenthantering eller branscher där man gått ifrån hårdvaru- till lösningsförsäljning. Vi ser att det är bra om du har erfarenhet av/förståelse för Nordisk affärskultur. Goda kunskaper i engelska, skriftligt och muntligt, är ett krav. Vi ser gärna att du har en akademisk examen eller motsvarande arbetsrelaterad erfarenhet.

Egenskaper

Som person har du ett starkt driv och en vilja att prestera förstklassigt i alla situationer. Du har ett coachande förhållningsätt och en positiv attityd. Viktigt är också att ha ett helhetsperspektiv samt att du är målmedveten och metodisk.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Rekryteringskonsult Cecilia Fredriksson, cecilia.fredriksson@k2search.se , eller Researchkonsult Pauline Nilsson Cattaneo, pauline.nilsson-cattaneo@k2search.se , på K2 Search AB. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast då urval sker löpande. Ansök tjänsten på www.k2search.se

Executive Search se.