Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Affärsområdeschef, Livsmedel

Svenska alcontrol ab ingår i alcontrol laboratories – ett av europas ledande analysföretag med högkvalificerade laboratorier i sverige, england, holland, frankrike och norge samt försäljningskontor i stora delar av övriga europa. Koncernen omsätter mer än 1 miljard sek och har över 1300 anställda. I sverige är vi ett av landets ledande laboratorieföretag inom miljö- och livsmedelsanalys. Vi analyserar vatten, markprover och livsmedel i syfte att skydda allmänhetens hälsa. Med laboratorier i malmö, linköping, karlstad och umeå är vi rikstäckande. I sverige omsätter vi ca 300 msek och har 300 anställda, varav 180 på huvudkontoret i linköping. Våra kunder består till största delen av företag, organisationer, kommuner och myndigheter men till viss del också av privatpersoner.

Affärsområdet livsmedel utför årligen ca 350 000 livsmedelsanalyser åt kunder som livsmedelsproducenter, restauranger och slakterier. Affärsområdet omsätter idag ca 90 msek. Nuvarande affärsområdeschef slutar i januari och vi söker nu hennes efterträdare. Rollen, som är placerad på huvudkontoret i linköping, är en nyckelfunktion. Som affärsområdeschef för ao livsmedel ansvarar du för ca 90 medarbetare på försäljning i sverige och danmark, laboratorierna i linköping och malmö samt affärsområdets kundservicefunktion i linköping och malmö.

Du kommer också att vara en nyckelspelare i alcontrols ledningsgrupp. Rollen omfattar hela processen från sälj till leverans och du ansvarar för att driva och styra affärsområdets verksamhet i sverige och danmark framåt, söka nya tillväxtområden och vidareutveckla försäljning och lönsamhet. Du ska också driva vidare vårt arbete med lean som en central del i verksamheten, skapa engagerade medarbetare samt trimma ao livsmedel mot företagets övriga funktioner. I rollen ingår budgetarbete och kostnadsansvar.

För att lyckas i rollen behöver du vara en person med ambition, driv och energi. Du har en stark vilja att åstadkomma resultat och en förmåga att engagera och få med dig andra. Du behöver också ha god insyn i försäljning och kundservice samt gärna produktion ur ett styrande perspektiv. Att kunna analysera och lösa problem, prioritera och koordinera är viktigt eftersom verksamheten är både övergripande och detaljerad samt komplex vilket innebär att du kommer att hantera många olika frågor.

Vi erbjuder en spännande roll i ett internationellt företag med många kommunikationsvägar, såväl externt som internt. Alcontrol präglas av ett öppet företagsklimat och en prestigelös kultur där du kommer att ha stort mandat och frihet under ansvar att vara med och utveckla och driva verksamheten mot nya spännande mål.

Kvalifikationer

• akademisk utbildning, minst tre år
• erfarenhet inom sälj eller produktion i ledande befattning
• minst åtta års arbetslivserfarenhet, varav minst tre-fyra år med personalansvar
• haft budgetansvar och arbetat med ekonomiuppföljning och ekonomirapportering
• god it-förståelse (officepaketet, affärssystem)

Meriterande

• lean-förståelse
• vana att förhandla
• erfarenhet av tillverkande och/eller tjänsteproducerande bolag

Egenskaper

• drivande och resultatorienterad personlighet
• god ledarförmåga
• självgående
• god kommunikatör
• god förhandlare

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med marie ferntoft, rekryteringskonsult på k2 search tel  0760-00 18 17 eller sara gustavsson, researchkonsult, tel 0760-001814. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande.

K2 Search modell av rekrytering visar hur man lyckas med att rekrytera VD . Läs mer

id609 3