Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Logistikanalytiker

K-rauta ab är ett helägt dotterbolag till finlands största handelskoncern, kesko oyj. Efter att ha slagit upp portarna till första byggvaruhuset i sverige 1996 var k-rauta snart rikstäckande med 20 byggvaruhus från haparanda i norr till malmö i söder. Idag har  K-rauta cirka 900 medarbetare i sverige med en omsättning på ca 2 miljarder sek. Verksamheten finns även representerad i finland, norge, baltikum och ryssland.

De senaste åren har k-rauta inlett ett stort förändringsarbete med syfte att modernisera, utmana och förändra både sin egen organisation och byggvarubranschen. Med ett tydligt kundfokus, ett utvecklat produkt- och tjänsteutbud samt en uttalad ambition att bli bäst i branschen, står k-rauta redo för att nå sina mål.

Utmaningen

Som logistikanalytiker ingår du i logistikavdelningen som består av 12 personer. Du kommer att ansvara för att analysera hela logistikflödet där du rapporterar till logistikchef. Detta är en ny roll inom företaget och arbetet kommer att bestå av att skapa ett strukturerat arbetssätt för att via faktabaserad analys och uppföljning effektivisera supply chain. Du kommer även att ta fram och implementera simuleringsverktyg, primärt i excel, för att kunna optimera varuflödet genom k-rauta med hänsyn till tillgänglighets- och lageromsättningsmål, påfyllnadsfrekvens, lagernivåer och kostnader som uppstår via arbete i varuförsörjningskedjan. Du kommer att stötta planners och kategorichefer med beslutsunderlag i mer kostnadseffektiv logistikkedja via förändrad logistikmodell, förändrade påfyllnadskvantiteter, ledtider, påfyllnadsfrekvens m.m. I respektive logistikmodell.

Din profil/bakgrund

vi ser att du har 3-5 års erfarenhet från att arbeta med liknande arbetsuppgifter inom controlling eller analys av verksamhet och då helst inom logistikverksamhet. Många i gruppen har bakgrund från apotek och dagligvaruhandeln alternativt retail vilket vi ser att även du har. Dvs.

Ett krav för att klara av tjänsten är att du är en avancerad användare av ms excel.

Sannolikt är du akademiker, civilingenjör eller civilekonom med inriktning mor inköp/logistik och/eller varuförsörjning.

Vem är du?

k-rauta präglas av en platt struktur utan prestige, där ditt resultat och din personlighet räknas och tas tillvara. Du brukar beskrivas som en person som har stark ekonomisk affärsförståelse och analytisk förmåga att se samband i komplexa miljöer/system. Du är strukturerad och noggrann i arbetssätt och leverans samt har ett systematiskt tänkande och ansvarsfullt agerande. Du har ett starkt driv och engagemang att med siffrornas hjälp förklara och beskriva verkligheten.

 

K2 Search är en väl ansedd aktör inom styrelse och VD rekryteringLäs mer

id609 1