Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Strategic Business Engineer

VBG Group AB är ett börsnoterat moderbolag i en internationell verkstadskoncern med helägda bolag i Europa, USA, Brasilien, Indien och Kina. Verksamheten är indelad i tre divisioner – VBG Truck Equipment, EdschaTrailer System och Ringfeder Power Transmission, alla med produkter som marknadsförs under välkända och starka varumärken.  Divisionen VBG Truck Equipment, är marknadsledande på släpvagnskopplingar till tunga fordon och har ca 50% av världsmarknaden. Tekniskt ligger VBG i framkant av utvecklingen inom området och arbetar med allt från produktutveckling och tillverkning till marknadsföring och försäljning. VBG har ett starkt fokus på nära kundrelationer och kundens behov För mer information, se www.vbggroup.com

Som Strategic Business Engineer har du en mycket viktig del i det långsiktiga arbetet för att säkra och även vidareutveckla division VBG Truck Equipments starka position på marknaden. Rollen innehåller två delar; aktivt arbete i det standardiserings- och certifieringsarbete som pågår samt arbete med den operativa produktutvecklingen. Rollen är placerad vid huvudkontoret i Vänersborg och du rapporterar till R&D Manager.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en utmanande roll där du kommer att arbeta på en internationell arena.
Befattningen som Strategic Business Engineer innebär en strategisk position i divisionen VBG Truck Equipment, där du har en fot i den operativa utvecklingen och en i det internationella standardiserings- och certifieringsarbetet. Genom din medverkan i olika europeiska forum driver du våra strategiska intressen kring utveckling, standardiseringsarbete, fordonsregler och omvärldsbevakning.

Den andra delen i tjänsten innebär att du med din erfarenhet och kompetens kan sätta dig in i olika utvecklingsprojekt som expert. Du stimuleras av att finna innovativa lösningar på konstruktionsdilemman och av att lösa komplexa matematiska problem. Tillsammans med vårt laboratorium driver du baserat på fältmätningar utveckling av modeller på våra produkters funktion.

Kvalifikationer

• Gedigen erfarenhet från arbete i en komplex internationell miljö
• Goda kunskaper inom beräkningsmetoder (FEM) samt gärna stelkroppsmekanik
• Erfarenhet från fordonsindustrin
• Obehindrad kommunikation på engelska i tal och skrift, gärna även tyska
• Teknisk utbildning på högskolenivå

Egenskaper

• Stark kommunikativ förmåga
• Analytisk förmåga
• Strategisk höjd
• Socialt kompetent, smidig och nätverkande

Önskas ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med K2 Search AB, Lena Serner, tfn 0702-90 09 95 eller Matilde Castoldi, tfn 0735-21 65 01. Ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast, intervjuer sker löpande. Sök tjänsten på www.k2search.se

Executive Search se.