Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Strategic Business Engineer

Vbg group ab är ett börsnoterat moderbolag i en internationell verkstadskoncern med helägda bolag i europa, usa, brasilien, indien och kina. Verksamheten är indelad i tre divisioner – vbg truck equipment, edschatrailer system och ringfeder power transmission, alla med produkter som marknadsförs under välkända och starka varumärken.  divisionen vbg truck equipment, är marknadsledande på släpvagnskopplingar till tunga fordon och har ca 50% av världsmarknaden. Tekniskt ligger vbg i framkant av utvecklingen inom området och arbetar med allt från produktutveckling och tillverkning till marknadsföring och försäljning.

Som strategic business engineer har du en mycket viktig del i det långsiktiga arbetet för att säkra och även vidareutveckla division vbg truck equipments starka position på marknaden. Rollen innehåller två delar; aktivt arbete i det standardiserings- och certifieringsarbete som pågår samt arbete med den operativa produktutvecklingen.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en utmanande roll där du kommer att arbeta på en internationell arena.
befattningen som strategic business engineer innebär en strategisk position i divisionen vbg truck equipment, där du har en fot i den operativa utvecklingen och en i det internationella standardiserings- och certifieringsarbetet.

Den andra delen i tjänsten innebär att du med din erfarenhet och kompetens kan sätta dig in i olika utvecklingsprojekt som expert. Du stimuleras av att finna innovativa lösningar på konstruktionsdilemman och av att lösa komplexa matematiska problem.

Kvalifikationer

• gedigen erfarenhet från arbete i en komplex internationell miljö
• goda kunskaper inom beräkningsmetoder (fem) samt gärna stelkroppsmekanik
• erfarenhet från fordonsindustrin
• obehindrad kommunikation på engelska i tal och skrift, gärna även tyska
• teknisk utbildning på högskolenivå

Egenskaper

• stark kommunikativ förmåga
• analytisk förmåga
• strategisk höjd
• socialt kompetent, smidig och nätverkande

K2 Search samlar de bästa inom rekrytering, research och koordinering med syfte – att med executive search hjälpa dig stärka er affär och göra er organisation ännu starkare . Läs mer

id608