Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Chief Financial Officer

Lsab group tillverkar, säljer och omslipar sågklingor, bandsågblad samt eggverktyg till sågverks – metall och verkstadsindustrin. Lsab group består av lsab sverige, fortiva ab och dess dotterbolag fortiva dk. Inom lsab group ingår även lsabs internationella etableringar som återfinns i norge, finland, ryssland, lettland och estland. Lsab group ingår i latour industries och är ett av fyra helägda affärsområden inom latour med en total omsättning på 1,4 miljarder kronor.

Tjänsten som cfo hos lsab group innebär två huvudsakliga arbetsområden; att strategiskt leda utvecklingen av och arbetet med företagets finansiella rapporter, rutiner och processer i nära samarbete med vd och att aktivt stödja affärsverksamheten i lönsamhetsanalyser, uppföljning, kalkylering och rapportering.

Företaget befinner sig i en expansiv fas där tjänsten som cfo har en central roll i företagsledningen. Ditt arbete innebär bl. A. Att stötta chefer och medarbetare genom att hjälpa dessa att identifiera effektivitetspotentialer i organisationen. Du kommer aktivt att driva och medverka vid framtagandet av rapportering för bokslut, budget och prognoser.

Tjänsten kommer att vara placerad i göteborg men innefattar även en del resor till lsabs enheter runt om i sverige och till dotterbolagen internationellt.

Vi söker dig som har

• mycket energi och stark drivkraft
• relevant akademisk examen • minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, varav 2-3 års erfarenhet som cfo eller bc
• ett starkt verksamhetsfokus.

Vi söker dig som är

Du är pedagogisk, bra på att samarbeta och har en fallenhet för att entusiasmera och motivera dina medarbetare. Vi sätter stort värde på dig som är en stabil och trygg ledare. Vidare är du effektiv och ansvarstagande med god analytisk förmåga.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611