Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Chief Financial Officer

LSAB Group tillverkar, säljer och omslipar sågklingor, bandsågblad samt eggverktyg till sågverks – metall och verkstadsindustrin. LSAB Group består av LSAB Sverige, Fortiva AB och dess dotterbolag Fortiva DK. Inom LSAB Group ingår även LSABs internationella etableringar som återfinns i Norge, Finland, Ryssland, Lettland och Estland. LSAB Group ingår i Latour Industries och är ett av fyra helägda affärsområden inom Latour med en total omsättning på 1,4 miljarder kronor. LSAB Group har för närvarande ca 300 anställda och en omsättning på ca 450 MSEK.

Tjänsten som CFO hos LSAB Group innebär två huvudsakliga arbetsområden; att strategiskt leda utvecklingen av och arbetet med företagets finansiella rapporter, rutiner och processer i nära samarbete med VD och att aktivt stödja affärsverksamheten i lönsamhetsanalyser, uppföljning, kalkylering och rapportering. En viktig uppgift är också att sätta upp en strukturerad och effektiv ekonomiorganisation inom LSABs olika enheter, både nationellt och internationellt.

Företaget befinner sig i en expansiv fas där tjänsten som CFO har en central roll i företagsledningen. Ditt arbete innebär bl. a. att stötta chefer och medarbetare genom att hjälpa dessa att identifiera effektivitetspotentialer i organisationen. Du kommer aktivt att driva och medverka vid framtagandet av rapportering för bokslut, budget och prognoser. Ditt ansvar innebär dessutom att driva och medverka i förändrings- och förbättringsprojekt inom ekonomistyrning, vilket kan innebära allt från utvärdering och utveckling av processer till riskhantering och implementering av nya system.

Tjänsten kommer att vara placerad i Göteborg men innefattar även en del resor till LSABs enheter runt om i Sverige och till dotterbolagen internationellt. Du har personalansvar, f n två personer, är medlem i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Vi söker dig som har

• Mycket energi och stark drivkraft
• Relevant akademisk examen • Minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, varav 2-3 års erfarenhet som CFO eller BC
• Ett starkt verksamhetsfokus. • Mycket god kunskap inom budget- och prognosarbete
• Förmåga att leda projekt- och förändringsprocesser.
• Mycket goda kunskaper i engelska

Vi söker dig som är

Du är pedagogisk, bra på att samarbeta och har en fallenhet för att entusiasmera och motivera dina medarbetare. Vi sätter stort värde på dig som är en stabil och trygg ledare. Vidare är du effektiv och ansvarstagande med god analytisk förmåga. Du söker svaren på de problem som uppstår och har modet att belysa eventuella brister samt föreslå förbättringsåtgärder.

Önskas ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med K2 Search AB, Lena Serner tfn 0702-900 995, Bengt Olander, tfn 0760-00 18 05 eller Matilde Castoldi, tfn 0735-21 65 01. Ansökningar och kontakter med K2 Search behandlas konfidentiellt. Välkommen med din ansökan snarast, intervjuer sker löpande. Sök tjänsten på www.k2search.se

Executive Search se.