Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

HR-chef

Tillväxtverket arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft – genom att skapa bättre förutsättningar för företagande och för attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas. Tillväxtverket är en nationell myndighet med ca 400 medarbetare placerade på nio orter.

Hr-enheten arbetar med att ge stöd inom hela hr-området till tillväxtverkets chefer och medarbetare. Enheten driver också flera strategiska utvecklingsprojekt.

Arbetsuppgifter

Tillväxtverket har påbörjat en förändringsresa mot en ny inriktning och kultur, vilket innebär att hr-frågorna just nu är fokuserade på utvecklingsarbete inom områden som kompetensförsörjning, chefsutveckling, arbetsgivarvarumärket, talent management och karriärutveckling. Ett av våra viktigaste interna mål är att vara en attraktiv arbetsgivare.

Din uppgift är att leda enhetens arbete, coacha medarbetarna inom enheten och driva frågor som spänner över hela hr-området. Enheten har en viktig uppgift att verka som internkonsulter och stötta chefer i genomförandet av våra processer som ska bidra till att vi uppnår verksamhetens mål.

Hr-enheten ingår i avdelning förvaltning och du rapporterar till förvaltningschefen.

Vår kravprofil – din kompetens

Vi söker dig som uppfyller följande skall-krav:

• akademisk utbildning
• chefs- och ledarerfarenhet inom hr-området där det ingått personalansvar
• erfarenhet av att leda en organisation i förändring
• erfarenhet av både operativt och strategiskt hr-arbete
• goda arbetsrättsliga kunskaper med erfarenhet från förhandlingar
• flytande svenska i tal och skrift
• intresse för moderna it-verktyg och digitalisering

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som på ett inspirerande och förtroendeingivande sätt kan driva och utveckla hr-frågorna på tillväxtverket så att vi blir en än mer modern och tydlig myndighet. Du har ett strategiskt perspektiv, men är även strukturerad och skicklig i det operativa. Du trivs med att leda i förändring, du bygger goda relationer, är en prestigelös teamspelare och har förmåga att snabbt sätta dig in i och intressera dig för våra verksamhetsområden. Du är ”en hr-chef i tiden” som följer med i trender och omvärldsbevakning.

Du är en god kommunikatör som kan företräda hr-frågorna på ett professionellt sätt i organisationen. Du är tydlig, lyhörd och har ett effektivt arbetssätt. Personlig integritet är en självklarhet.

Du driver förhandlingar och samverkan i god anda.

Vi erbjuder

tillväxtverket är en kunskapsdriven myndighet med professionella, kompetenta och engagerade medarbetare. Här kan du påverka både din egen och sveriges framtid.

Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder: www.tillvaxtverket.se/anstallningsvillkor.

Vår arbetsplats är belägen i helt nyrenoverade lokaler med en aktivitetsbaserad kontorslöning på södermalm i stockholm. Resor till våra åtta kontor ingår i arbetet.

Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Intresserad av Sveriges vassaste rekryteringsföretag? Vill du veta mer om hur vi kan stärka din organisation? Hör av dig till oss här så återkommer vi inom 24 timmar. Läs mer

id609 2