Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Key Account Manager, Nykund

Ejendals ab, med huvudkontor i leksand, är ett svenskt familjeföretag som har specialiserat sig på att utveckla, marknadsföra och sälja högkvalitativa skyddshandskar och skyddsskor till industrin. Ejendals vision är ”noll skador på händer och fötter till gagn för såväl den anställde som företaget och samhället”. I leksand finns utvecklingsavdelning, laboratorium och testavdelning för handskydd och i finland finns motsvarande anläggningar för fotskydd samt också produktion av skor. Ejendals har 350 medarbetare varav 170 i sverige och omsätter 130 miljoner euro. Företaget finns representerat med egen personal i norden, europa och ryssland.

Vi söker nu en medarbetare till en nyinrättad tjänst som key account manager, en roll som enbart ska fokusera på nykundsbearbetning av slutkunder. I ditt ansvar ingår att etablera nya kontakter med slutkunder och driva arbetet framåt tills dess att de blir en kund som köper skyddsprodukter antingen direkt från oss eller via någon av våra återförsäljare. Du kommer att presentera ejendals produkter, mervärden och unika lösningar samt genomföra produktutbildningar.

Sverige är indelat i 11 distrikt och du kommer att arbeta tvärs över distrikten och bearbeta södra sverige och främst då västra götaland, Östergötland och söderut. Du kommer att besöka stora prospekts, många med verksamhet på flera orter i sverige.

Du har resultatansvar för dina prospekts och rapporterar direkt till försäljningschefen för sverige. Du utgår från hemmet och vi tror att du bor i jönköping med omnejd eller i göteborg.

För att lyckas i rollen behöver du vara en driven, engagerad och affärsmässig person med förmåga att förstå och kunna föra ekonomiska resonemang och även ha en förståelse för våra återförsäljares roll i affären. Du är utåtriktad och kommunikativ men också lyhörd med en god förmåga att skapa och utveckla nya relationer. Du har en pedagogisk ådra och kan anpassa ditt budskap beroende på vem du möter. Att hålla presentationer och utbildningar är något du gillar.

Du ska ha minst 4-5 års erfarenhet av självständigt säljarbete och/eller har arbetat som kam med inriktning mot industrin. Hunter är ett ord som du känner igen dig i och du har ett starkt driv att skapa nya affärer. Du är tekniskt intresserad av produkter och applikationer och det är meriterande om du har erfarenhet av personlig skyddsutrustning. Du har en avslutad gymnasieutbildning gärna kompletterad med en sälj/marknadsutbildning.

Vi erbjuder en ansvarsfull och spännande roll på ett tryggt entreprenörsdrivet företag med ett gott och öppet företagsklimat samt en prestigelös kultur. Ett arbete som kommer att vara mycket varierat.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med marie ferntoft, senior rekryteringskonsult på k2 search tel  0760-00 18 17 eller elin hedblad, researchkonsult, tel 0735-21 65 70. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611