Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Territory Sales Manager

Ejendals ab, med huvudkontor i leksand, är ett svenskt familjeföretag som har specialiserat sig på att utveckla, marknadsföra och sälja högkvalitativa skyddshandskar och skyddsskor till industrin. Ejendals vision är ”noll skador på händer och fötter till gagn för såväl den anställde som företaget och samhället”. I leksand finns utvecklingsavdelning, laboratorium och testavdelning för handskydd och i finland finns motsvarande anläggningar för fotskydd samt också produktion av skor. Ejendals har 350 medarbetare varav 170 i sverige och omsätter 130 miljoner euro. Företaget finns representerat med egen personal i norden, europa och ryssland.

Då vår nuvarande territory sales manager i göteborg går vidare inom ejendals söker vi nu hans efterträdare. I ditt ansvar ligger att utveckla försäljningen till både nya och befintliga slutkunder samt återförsäljare på göteborgsdistriktet. Du genomför besök hos slutkunder, vissa besök gör du tillsammans med våra återförsäljare för att säkra och skapa försäljning.

I rollen ingår både många interna och externa kontakter. Bland de externa kontakterna finns kontaktpersoner på olika nivåer hos både återförsäljare och slutkunder samt företagshälsovård. Sverige är indelat i 11 distrikt och du kommer att ansvara för göteborgsdistriktet. Du utgår hemifrån och det är önskvärt att du bor i göteborgstrakten. Tjänsten innebär resor och ca 40 övernattningar per år.

För att lyckas i rollen behöver du vara en driven, engagerad och affärsmässig person med förmåga att förstå och kunna föra ekonomiska resonemang. Du är utåtriktad och kommunikativ men också lyhörd med en god förmåga att skapa och utveckla långsiktiga kundrelationer och bygga förtroende hos våra återförsäljare. Du har en pedagogisk ådra och kan anpassa ditt budskap beroende på vem du möter. Att ta fram kundanpassade lösningar samt hålla presentationer och utbildningar är något du gillar och du har ett starkt driv att skapa nya affärer. Vi vill att du är en förändringsbenägen person som även är strukturerad och välplanerad.

Du har minst 4-5 års erfarenhet av självständigt säljarbete mot industrin och är van att själv boka och genomföra slutkundsbesök. Du är tekniskt intresserad av produkter och applikationer och det är meriterande om du har erfarenhet av personlig skyddsutrustning. Du har en avslutad gymnasieutbildning gärna kompletterad med en sälj/marknadsutbildning.

Vi erbjuder en intressant roll med frihet under ansvar på ett tryggt entreprenörsdrivet företag med ett gott och öppet företagsklimat samt en prestigelös kultur.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med marie ferntoft, senior rekryteringskonsult på k2 search tel  0760-00 18 17 eller elin hedblad, researchkonsult, tel 0735-21 65 70. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611