Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Construction Manager, Corporate Real Estate Nordics and Baltics

Dhl som ingår i deutsche post dhl med en koncernomsättning på över 53 md eur och 470 000 anställda är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”.  dhl arbetar inom fyra affärsområden: dhl express, dhl global forwarding, dhl freight och dhl supply chain. Dhl express transporterar brådskande dokument och gods på ett tillförlitligt och punktligt sätt, från dörr-till-dörr, i mer än 220 länder och territorier, och har tillgång till det mest omfattande globala express-nätverket. Dhl global forwarding och dhl freight, tar i sin dagliga verksamhet hand om en mängd olika logistikbehov för sina kunder, från logistiska standardprojekt och multimodala transportlösningar till kundspecifika industriprojekt. Dhl supply chain är marknadsledare inom kontraktslogistik och tillhandahåller lagerservice, styrda transporter och mervärdesservice och erbjuder lösningar för informations- och kommunikationsstyrning inom koncernen. Dhl mail är dhls globala expert som tillhandahåller skräddarsydda lösningar för dina brevförsändelser och b2c-paket och har ett av världens största leveransnätverk på fem kontinenter.

I rollen som construction manager arbetar du tillsammans med en kollega med alla byggprojekt som behöver genomföras för att dhl skall kunna bedriva sin verksamhet. Detta gäller allt ifrån nya terminaler till kontorsbyggnader. Beställare av projekten är dhls samtliga bolag i norden och baltikum. Projekten du leder rör sig oftast om nybyggnation och du följer och driver dem från start till mål, dvs sondera marknaden på tillgänglig mark till upphandling, genomförande och överlämning till verksamheten. Fastighetsprojekt inom dhl har en stor spännvidd beträffande projektomslutning, från några hundra tsek till 400 msek.

Projekten drivs givetvis alltid tillsammans med respektive verksamhet inom dhl, men projektfunktionen inom corporate real estate är alltid ansvariga för byggprocessen.

Vi erbjuder

det här är en utmanande tjänst i en internationell koncern med en stark position på marknaden. Rollen erbjuder utmaningar på jobbet med stor omväxling, för en person som brinner för att driva stora projekt kan det här vara rätt roll. Dhl har en klar och tydlig övergripande strategi för tillväxt och denna roll är en viktig del i att säkra dhls verksamhet. Tillväxtstrategin gör att dhl står sig starka i konjunkturförändringar och behovet av fastigheter är beständigt. För rätt person finns stora möjligheter till utvecklande roller i företaget.

Kvalifikationer

• erfarenhet från arbetsledande befattning inom byggbranschen
• tidigare arbetat som projektledare inom bygg, vilket innebär att man har en förståelse för rollfördelning vid upprättande av förfrågningsunderlag, upphandling, samt genomförande med bland annat projekteringsförfarande, byggmöten och besiktningar
• insikt om plan- och bygglovsprocessen
• förmåga att genomföra beslutade projekt

Egenskaper

• drivande
• förmåga att fatta beslut
• du är duktig på att skapa dig en tydlig målbild och jobba mot den
• praktisk och hands-on
• nyfiken och kreativ

K2 Search samlar de bästa inom rekrytering, research och koordinering med syfte – att med executive search hjälpa dig stärka er affär och göra er organisation ännu starkare. Läs mer

id609 3