Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Major Account Executive

Akamai technologies erbjuder globala distributionstjänster via internet. Med hjälp av tekniker som spegling, komprimering, förhämtning och trafikstyrning distribuerar och accelererar akamai technologies hemsidor och applikationer. akamai levererar mellan 15-30% av den dagliga web-trafiken och arbetar med kunder som spotify, itunes, facebook, sony, microsoft, volvo, bbc, audi, svt, dr, nrk och yle. Företaget har ca 5000 anställda globalt.

I rollen som major account executive ansvarar du för och driver försäljningen mot strategiska kunder inom digital media-segmentet(streaming-tjänster, gaming, gambling och betting). Arbetet präglas av ett strategiskt och systematiskt arbetssätt i kombination med affärsmässighet och teknisk förståelse. Med din erfarenhet som affärsman/kvinna ligger fokus på nykundsbearbetning samtidigt som du utvecklar befintliga kunder. Du ansvarar för upphandlingar, avtal och offerter.
mål sätts på årsbasis och mäts per månad/kvartal.

• identifiera, analysera, prospektera och förvärva nya kunder
• bygga upp, hantera och prognostisera försäljningsplan
• arbeta mot och ansvara för att säkerställa kundnöjdhet

Det finns stora utvecklingsmöjligheter i denna internationella organisation med kraftig tillväxt. Tjänsterna har sålts i över 10 år och bland företagets över 4 000 kunder återfinns många välkända företag och webbplatser.

Vi erbjuder

ett omväxlande och självständigt arbete med stort eget ansvar vad gäller försäljning och affärsutveckling. Möjlighet att vara med och driva den fortsatta expansionen av akamai i norden och den spännande utvecklingen inom digital media-segmentet. Till din hjälp i försäljningsarbetet finns väl etablerade interna processer och stödfunktioner.

Kvalifikationer

dokumenterad erfarenhet av flera års framgångsrik försäljning i it-branschen. Gärna med fokus på relevant segment för rollen och med etablerade kontaktytor mot seniora beslutsfattare. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med försäljning i en internationell organisation och du bör ha förståelse för och intresse av bakomliggande teknik.

Arbetsfältet är norden och koncernspråket på akamai är engelska. Därför är du van vid affärsengelska och behärskar det både muntligen och skriftligen. Kunskap i andra nordiska språk är meriterande men inte något krav.

Egenskaper

-affärsmässighet
-resultatorienterad
-uthållighet
-god kommunikatör
-engagerad och driven

K2 Search AB arbetar även internationellt genom rekryteringsnätverket CFR Global Executive Search med representation i över 40 länder. Läs mer

id608