Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Byggprojektledare, Bostad

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer med bostadsrätt. Vi är samtidigt en av sveriges största fastighetsförvaltare med såväl bostadsrättsföreningar och företag som offentliga fastighetsägare som kunder. Vår verksamhet är indelad i tre affärsområden; fastighetsförvaltning, bostad och fastigheter och finns över hela landet. I dag är vi cirka 2 300 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Västerås kommun har som mål att det ska byggas 1000 nya lägenheter per år. Nu vill vi hjälpa kommunen att bygga bort bostadsbristen.

Ao bostad har som mål att öka produktionstakten för att från och med 2018 ligga på en stadig nivå om ca 1600-2000 lägenheter per år i sverige, varav ca 800 lägenheter/år i region Öst där västerås ingår.
riksbyggen har många projekt igång i västerås. Förutom bostadsrätter bygger man även en del bostadsrättsradhus. Man har en bra dialog med kommunen och andra aktörer. I västerås ska riksbyggen bygga 100-150 lägenheter per år.

Vi söker nu en projektledare som ska ansvara för genomförandet av nyproduktionsprojekt, från idé till slutbesiktning. Fokus kommer att ligga på nybyggnation men även en viss del ombyggnation kommer att ingå.

I ditt dagliga arbete samarbetar du med kollegorna på kontoret men expertis inhandlas också externt. Du leder ett projektteam och tillsammans genomför ni övergripande projektplanering och upphandling av totalentreprenader. Sedan är det ditt uppdrag att genomföra projektet.  du ansvarar för att tillsätta resurser för att genomföra projektplanering, upphandling, projektering, byggledning och besiktning. Du ansvarar även för projektets överlämnande till förvaltningen samt att garanti- och eftermarknadsfrågor hanteras. Under projektets genomförande ansvarar du för att gällande lagstiftning efterlevs samt att projektet håller satta ramar vad gäller tid, kvalitet och ekonomi.

Rollen är placerad på riksbyggen i västerås men du kommer också att arbeta med projekt i andra kommuner i västmanland och södermanland. Totalt är man 40 medarbetare i västerås fördelade på ao bostad och ao fastighetsförvaltning.

Vi erbjuder

riksbyggen är ett rikstäckande och ekonomisk välmående företag med gott rykte och en verksamhet som bygger på starka värdegrunder. Vår styrka ligger i att vi finns med hela vägen – från möjligheten att börja bospara hos oss, till första spadtaget och sedan hela vägen till den dagliga förvaltningen. Vi utvecklar bostäder med de boende och förvaltningens bästa för ögonen och våra förvaltare har fördelen av att redan känna till de bostäder de tar över ansvaret för. För rätt person innebär rollen som byggprojektledare ett fritt arbete med stort ansvar och goda möjligheter att få vara med och göra skillnad.

Vem är du?

för att lyckas i rollen behöver du vara en självständig, drivande och affärsmässig person med förmåga att förstå både kostnader och intäkter. Du är utåtriktad och kommunikativ vilket gör att du har lätt för att leda, engagera och få med dig andra. Du är också strukturerad och tycker om att planera. Du är ansvarsfull och kan hantera och driva flera projekt samtidigt. Då rollen innebär ansvar för att sätta samman, samordna och driva projektteam med både interna och externa projektmedlemmar, bör du  känna dig bekväm i en roll där du agerar beställare, tar beslut och följer upp leveransen i de olika delprocesserna.

Vi ser gärna att du är byggnadsingenjör med högskoleutbildning, eller så har du fått motsvarande kunskaper genom längre arbetslivserfarenhet. Du har minst 3-5 års erfarenhet av projektledning inom bygg- och/eller fastighetsbranschen och är van vid att arbeta med nyproduktion, helst av flerbostadshus. Alternativt har du arbetat med ombyggnad av fastigheter. Du är kunnig inom entreprenadjuridik, projektekonomi och relevant bygglagstiftning. Har du erfarenhet av nyproduktion av bostäder och av arbete i tidiga skeden är det meriterande.

Rollen som byggprojektledare är en nyckelfunktion och du rapporterar direkt till marknadsområdeschefen för ao bostad.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med marie ferntoft, rekryteringskonsult på k2 search tel  0760-00 18 17 eller elin hedblad, researchkonsult, tel 0735-216570. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande.

K2 Search AB är ett rekryteringsföretag som kan mer än bara rekrytering. Läs mer

id609 1