Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Affärsområdeschef Butik

Sabis är ett Stockholmsbaserat familjeföretag grundat 1874. Sabis vision är att vara ”Stockholms bästa kundupplevelser inom mat & möten!” och idag driver de 27 restauranger, 12 caféer, fem hotell- och mötesanläggningar samt fem matbutiker. Cirka 750 medarbetare säljer tillsammans varor och tjänster för cirka en miljard kronor per år på Sabis.
Sabis satsning på kvalitet och utveckling har gjort att de vunnit ett antal prestigefyllda priser, som det totala guldet i Culinary Olympics 2012 (kategorin Community Catering) samt flera priser till Sabis Fältöversten bl.a. för ”Bästa butik” i Sverige. Läs mer på www.sabis.se

Som Affärsområdeschef Butik är du resultat- och budgetansvarig för affärsområdet med fem butiker och ca 300 medarbetare (Sabis Fältöversten, Hemköp Matextra Fruängen, Hemköp Matextra Gullmarsplan, Hemköp Matextra Näsby Park och Hemköp Matextra Tullinge). Här arbetar du för att bygga ett vinnande team som går i linje med Sabis mål och värderingar. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att stödja, coacha och utveckla butikscheferna, inköpsansvar och förhandling, utveckla samarbetet med Hemköp samt fastighetsansvar för butikslokalerna. Du är också med och utformar Sabis affärsutveckling, butikskoncept, produktnyheter, samarbeten, marknadsföring och profilering.

Du har sex direktrapporterande varav fem butikschefer och en driftschef. Rollen ingår i företagsledningen för Sabis AB, du rapporterar till vice VD och placering är i centrala Stockholm samtidigt som du arbetar nära ditt team ute i butikerna varje vecka.
 
För att lyckas i rollen är du en coachande ledare och har en vilja till ständiga förbättringar för medarbetare, kvalitet och kunder. Du har kunskap om att driva detaljhandel och har ett intresse för mat. Dina ledord är affärer och utveckling av dina medarbetare.

Vi erbjuder

En ledarroll i ett stabilt familjeföretag där man arbetar värderingsstyrt i en platt organisation. Här får du utrymme för egna idéer och stor handlingsfrihet i ditt arbete. Kulturen präglas av utvecklingsvilja och samarbete där man hjälper varandra att bli framgångsrika. För att trivas bör du vara prestigelös, självgående och ansvarstagande.

Kvalifikationer

• Har varit chef över chefer under minst ett par år.
• Erfarenhet från att driva butikshandel ur ett helikopterperspektiv – från försäljning och butiksutveckling till ledarskap.
• Har drivit större butik med minst 50 anställda och/eller med mer än 100 mSEK i omsättning.
• Förutom att du har någon form av ekonomisk utbildning ser vi att du har vidareutvecklat dig som ledare bl.a. genom olika ledrutbildningar
• Körkort för bil.

Egenskaper

• Lagledare – motiveras av framgång genom laget
• Driven och resultatorienterad
• Flexibel och förändringsbenägen
• Relationsbyggare med social kompetens
• Trygg, inger förtroende och prestigelös
• Sälj-och utvecklingsinriktad
• Intresse för att utveckla kundupplevelsen

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du specifika frågor kring tjänsten; vänligen kontakta Cecilia Linhart på 0760001803. Ansök tjänsten på www.k2search.se

Executive Search se.