Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Marketing Manager

Oavsett var du bor eller arbetar anser QleanAir Scandinavia att deras uppdrag består i att se till att du kan andas ren luft. Företaget utvecklar, formger och säljer lösningar för rena och kontrollerade miljöer. QleanAir Scandinavia är världsledande när det gäller att lösa specifika utmaningar relaterade till miljö, säkerhet och hälsa och erbjuder teknik som förädlar och renar luften du andas. För mer information: www.qleanair.se

Ambitionsnivån är hög inom QleanAir Scandinavia. Att tillhandahålla ren luft är en av dagens och morgondagens största utmaningar, och att ligga i framkant på området kräver en organisation, en kultur och en framåtanda som sticker ut. Som om detta inte vore nog, är det självklart för QleanAir Scandinavia att inneha en ledande position på en global marknad inom sina tre produktområden.

Att kommunicera sitt varumärke är en viktig aspekt i företagets fortsatta framgång, internt såväl som externt. Nu finns möjligheten att vara den drivande kraften i att presentera QleanAir Scandinavia’s erbjudande på den globala arenan.

Rollen

Arbetet med att fortsätta utvecklingen av en gedigen kommunikationsplattform är en direkt effekt av QleanAir Scandinavia’s försäljningsstrategi, där målsättningen är att företagets samtliga produkter ska säljas på alla marknader man är verksam på. QleanAir Scandinavia’s positionering på marknaden är tydlig och dess produkter utvecklas i nära samarbete med befintliga och potentiella kunder, som befinner sig inom vitt skilda branscher. Uppdraget som Manager inom Global Marketing består därför främst i att skapa möjligheter att nå de vitt skilda målgrupperna med en företagsgemensam approach kopplat till affärsidén att tillhandahålla ren luft.

I den här rollen samarbetar du med företagets ledning och produktchefer för att ta fram en sammanhållen portfölj av marknadsmaterial. Du utvecklar den grafiska profilen och företagets bildspråk på ett sätt som ytterligare fyller företagets varumärke med det som deras kunder uppskattar: kompetens, omtänksamhet och självförtroende. Självfallet innefattar detta även helhetsgreppet kring QleanAir Scandinavia’s digitala närvaro i samtliga kanaler.

Förutom den externa kommunikationen arbetar du även internt som en ambassadör för företagets kultur. Du använder dig av intranät och andra informationskanaler för att ytterligare förankra företagets värderingar och identitet under dess pågående tillväxtresa.

Du rapporterar till VP Global Marketing och till din hjälp har du bl.a. en erfaren medieproducent. Huvuddelen av produktionen sker via externa leverantörer i Sverige och övriga världen – webbyrå, mediebyrå, fotografer etc. – och i din roll samordnar och utvecklar du dessa samarbeten för att säkra hög kvalitet och nivå på ett innovativt och nytänkande sätt.

Vi erbjuder

Som Manager på marknadsavdelningen får du en central roll på företagets huvudkontor. Du blir den dagliga ledaren för företagets ”inhouse-produktion” och har stort mandat att driva företagets kommunikationsarbete. 

Rollen innebär en spännande utmaning att ta fram en plattform för att driva kommunikation kring ren luft på ett sätt som känns nytänkande och relevant på en global marknad.

QleanAir Scandinavia är ett företag i tillväxt där du omgärdas av kompetenta, drivna kollegor som ser tekniken som en möjlighet att skydda människor och miljöer. Du kommer att se till att de både har de verktyg de behöver i sitt arbete och att de fortsätter känna stolthet över att arbeta på QleanAir Scandinavia.

Företaget befinner sig i en spännande tillväxtfas och inom marknad finns det stora utvecklingsmöjligheter.

Din profil/bakgrund

Du är en van projektledare inom marknad B2B med gedigen erfarenhet av att kommunicera ett företags varumärke med hjälp av både fysiskt och digitalt material. Sedan du avslutade dina högskolestudier tror vi att du har tillskansat dig kunskaper antingen från en marknadsavdelning eller från byråvärlden, eller varför inte en kombination?

Länken mellan försäljning och kommunikation är tydlig för dig och tycker du dessutom att det känns viktigt att arbeta mot ett högre samhälleligt syfte, i det här fallet ren luft, känns säkert den här rollen extra relevant för dig.

Du tycker det är spännande och givande att verka i en internationell miljö och det är självklart för dig att arbeta på engelska.
 

Vem är du?

Du är van vid att höra att du är strukturerad och målmedveten. Du drivs av att ta ansvar och ett helhetsgrepp kring de projekt du driver, och har lätt för att fatta beslut och få saker att hända.

Du är kreativ och har ofta idéer om hur produkter kan marknadsföras på nya och oväntade sätt.

Tycker du om att arbeta i en snabbfotad miljö, där ditt arbete syns och där förväntningarna är höga, är QleanAir Scandinavia rätt företag för dig.

QleanAir Scandinavia samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer kring rollen är du välkommen att kontakta:
Katarina Åhlin, rekryteringskonsult, katarina.ahlin@k2search.se
Petter Pålsson, researchkonsult, petter.palsson@k2search.se

Ansök till tjänsten på www.k2search.se – vi ser fram emot att höra av dig! Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt.

 

Executive Search se.