Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

HR- och Hållbarhetschef

Bring är en av de största aktörerna inom post och logistik i norden.

Bring citymail hjälper företag att kommunicera via brevlådan som kanal. Våra kunder anlitar oss som partner för att nå rätt person, vid rätt tidpunkt, med rätt budskap. Vi startade 1991 som världens första fria postföretag. Vi når 57 procent av sveriges hushåll och företag. Och vi fortsätter att utmana marknaden.

Bring citymail sweden ansvarar även för bring citymail stockholms och pressens morgontjänsts hr-relaterade frågor och uppdrag. Totalt antal anställda inom bring citymail bolagen är ca 4000 medarbetare.

I rollen som hr- och hållbarhetschef ansvarar du för samtliga hr-funktioner på bring citymail sweden ab inklusive miljö, lön och kommunikation. Du har en viktig roll i de stora förändringsarbeten som bring genomför vilka bland annat utgörs av nya samarbeten, tjänster och centraliseringar. Här bidrar du med erfarenhet och kompetens till ett välfungerande samarbete med facken, kommunikation till medarbetarna samt till anpassande av hr-processer och verktyg i enlighet med de pågående förändringsarbetena. I ditt team har du åtta direktrapporterande fördelat på sex specialister och två chefer, totalt 16 personer i gruppen. Du leder det övergripande hr-arbetet samt dyker ner i detaljfrågor och stöttar vid behov. Rollen ingår i ledningsgruppen som du arbetar tight tillsammans med. Du rapporterar till vd.

För att lyckas i rollen har du en bred generell hr-kompetens. Du är mogen och erfaren som ledare samtidigt som du är prestigelös och trivs i en icke-hierarkisk arbetsmiljö.

Vi erbjuder

en spännande roll för dig som gillar att arbeta med att driva förändring. Du kommer in i ett skede där mycket är påbörjat men desto mer finns kvar att göra – här får du nyttja din genom åren införskaffade kompetens.

Kvalifikationer

• flera års erfarenhet som chef.
• har aktivt drivit flera omfattande förändringsprojekt från hr-perspektivet.
• bred generell hr-kompetens.
• god erfarenhet från fackliga samarbeten och från bolag med kollektivanställd personal.
• akademisk examen eller motsvarande inom relevant område.

Egenskaper

• grundad, mogen, trygg ledare
• prestigelös – arbetar icke-hierarkiskt och helhjärtat med både strategiska frågor och rent operativa uppgifter
• lösningsorienterad och flexibel – trivs i en miljö där mycket händer och har en förmåga att skapa struktur när det behövs
• god kommunikatör
• driven

Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering och vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund och erfarenhet.

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id611