Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

IT Operations Manager

Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Med en omsättning på närmare 200 miljoner Euro, 170 slangservicebutiker, mer än 400 återförsäljare i 19 länder och drygt 1 100 anställda servar Hydroscand över 21 000 kunder i Europa, Asien och Afrika. I Sverige finns ett 50-tal butiker och 400 anställda. Vi har som målsättning att alltid finnas nära kunden och våra butiker är alla utrustade med komplett lager och moderna maskiner. Vår personal har bred erfarenhet och mycket kunskap inom slang och ledningskomponenter. Läs mer på www.hydroscand.se  
 

IT Drift/IT Operations stödjer Hydroscands kärnverksamhet globalt. I din roll som IT Driftchef/IT Operations Manager driver och optimerar du företagets tjänster och lösningar inom IT-drift. I rollen rapporterar du till CIO och har i din grupp ett antal personer som arbetar med en bred IT-portfölj, projekt och 2nd line support, avseende den tekniska sidan av IT.

Hydroscands organisation är utpräglat decentraliserad och har en mycket hög expansionstakt där man både genomför förvärv och växer organiskt. Detta ställer höga krav på IT-organisationen som strävar efter centralisering och standardisering. Allt för att skapa de bästa förutsättningarna för att organisationen och Hydroscands kunder ska få en optimal service.

IT Operations ansvarar för koordinering av infrastrukturen och klientplattformen i de länder där Hydroscand använder samma ERP (Microsoft AX med kringsystem). Driften (servrar) är lokaliserade centralt. Hydroscand har totalt verksamhet i ett 20-tal länder vilka alla utnyttjar delar av Hydroscands gemensamma infrastruktur. Då Hydroscand idag hanterar den största delen av IT-driften internt kommer man i rollen som IT Operations Manager själv att delta i den operativa leveransen.

Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Sköndal, men i och med den decentraliserade struktur som bolaget arbetar med kommer tjänsten att innefatta en del resande till företagets olika kontor och filialer, både i Sverige och internationellt.

Vi erbjuder

Detta är en utvecklande och utmanande tjänst i en mycket expansiv och snabbväxande svensk familjeägd koncern. Hydroscand är, trots sin storlek, ett företag som snabbt går från idé till genomförande. Detta innebär bl.a. ett klart decentraliserat arbetssätt och korta beslutsvägar. Hydroscand kännetecknas av en öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär och för att trivas här bör du tycka om att arbeta i en dynamisk kultur med höga ambitioner. Du kommer även att få stora möjligheter till personlig utveckling.

Kvalifikationer

• Tidigare roller innefattande chefsansvar
• Tidigare erfarenhet av ledande befattning inom IT Drift/IT Operations
• Erfarenhet ifrån arbete i internationell miljö
• Erfarenhet från outsourcade tjänster, delaktig eller drivande i sourcingaffärer
• Erfarenhet från intern IT-drift
• Kanske har du haft tidigare roll som CTO, IT-driftchef, IT service manager
• Vi ser gärna att du har erfarenhet från detaljhandel, bilindustri eller liknande bransch där logistik är en kritisk process i verksamheten
• Erfarenhet av ledande och deltagande i förändringsprojekt
• Goda kunskaper i engelska och svenska är ett krav
• Akademisk utbildning alternativt gedigen relevant erfarenhet

Egenskaper

• Trygg person
• Stor integritet
• En utpräglad ”doer”
• Öppen och drivande, förståelse för hur man arbetar med människor
• Kommunikativ, – förmåga att göra något komplext till något relativt enkelt

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Pauline Nilsson Cattaneo, rekryteringskonsult på K2 Search AB, pauline.nilsson-cattaneo@k2search.se alternativt Madeleine Tidehorn, researchkonsult, madeleine.tidehorn@k2search.se . Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Rekryteringsarbetet startar direkt och intervjuer kommer att ske löpande, vi vill därför ha din ansökan snarast möjligt. Ansök tjänsten på www.k2search.se

.