Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Försäljningschef Sverige

Colmec ab som ingår i colmecgruppen är ett distributions- och logistikföretag inom däckbranschen med egen produktion av regummerade däck till lastbilar och bussar, enligt bosskonceptet. Man säljer även nya däck av många märken. Colmec ab har egen fabrik och eget lager i norrköping och är marknadsledande inom sitt segment i skandinavien. I gruppen finns även colmec sp i polen och colmec oy i finland samt colmec däckservice. Totalt omsätter man 700 msek och har 360 anställda. Av detta omsätter colmec ab 300 msek och har 130 medarbetare i sverige.

Vi söker nu en affärsmässig, resultatorienterad  försäljningschef med stort eget driv samt ett coachande och individanpassat ledarskap till colmec. Du kommer att ha personalansvar för ett team med 8 direktrapporterande distriktsäljare som du coachar så att ni tillsammans ökar colmecs försäljning av både nya däck och varm- och kallregummerade däck till lastbilar och bussar. Du identifierar nya affärsmöjligheter, förvaltar, utvecklar och breddar kundbasen för att säkra en stadig expansion och öka lönsamheten. I rollen ingår ansvar för avtal med rikstäckande kunder och för att fördjupa och utveckla relationerna med befintliga kunder. Förutom ett stort antal externa kontakter ingår också många interna. Du är med och bidrar i ledningsgruppen och rapporterar direkt till coo.

För att lyckas i rollen

Du är en driven, orädd, affärsmässig och resultatinriktad person med stor förståelse för affärer. Din förmåga att kommunicera och skapa goda relationer med såväl medarbetare som kunder är stor. Andra uppfattar dig som en förtroendeingivande, coachande och lyhörd ledare med förmåga att inspirera och engagera ditt säljteam. Du har förmågan att arbeta i ett högt tempo och ha många bollar i luften.  vi vill också att du är en strukturerad person som har lätt för att planera och som är van att tänka och arbeta i många dimensioner. Att du har datorvana och grundläggande kunskaper i officepaketet förutsätter vi.

Kvalifikationer

Vi söker dig med ca 5 års kommersiell erfarenhet av däck och hjul till tunga fordon. Du har produktkännedom om tunga däck och deras användningsområden på olika typer av fordonsapplikationer. För oss är det viktigt att du har ett genuint intresse för affärer och människor och att du förstår och gillar branschen.

Vi ser helst att du bor någonstans i Östergötland då du kommer att vara placerad på huvudkontoret i norrköping.  i tjänsten ingår många resor och du kommer att tillbringa ca tre dagar per vecka på resande fot med övernattningar.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med marie ferntoft, rekryteringskonsult på k2 search ab, tel. 0760-00 18 17 eller researchkonsult elin hedblad, tel 0735-216570. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker kontinuerligt.

 

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611