Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Kommunikationschef

Forskningsrådet Formas är en statlig myndighet som fokuserar på en hållbar framtid. Uppdraget från regeringen är att främja och stödja grundforskning och behovsmotiverad forskning inom områdena miljö, areella näringar och samhällsbyggande. Verksamheten finansieras av anslag via Miljö- och energidepartementet och Näringsdepartementet. Formas har cirka 50 medarbetare och kontor i centrala Stockholm. Läs mer på www.formas.se/

Är du en erfaren kommunikationschef som gillar att utveckla verksamheter och få medarbetare att växa?

Som chef för kommunikationssenheten på Formas ingår du i myndighetens ledningsgrupp och rapporterar direkt till generaldirektören. Myndigheten befinner sig i ett starkt utvecklingsskede och en viktig uppgift blir att tillsammans med övriga i ledningsgruppen skapa strukturer och vidareutveckla planering, processer och kommunikation för att skapa en effektiv arbetsplats präglad av starkt engagemang.

I rollen som kommunikationschef har du budget- och personalansvar för i dag cirka nio medarbetare. Kommunikationsenheten är myndighetens professionella stödresurs vad gäller kommunikation kring Formas utlysningar och regeringsuppdrag samt andra utredningar. Enheten bidrar också till kommunikation av forskningsresultat och att göra dessa tillgängliga för en bredare målgrupp bl.a. genom webbtidningen Extrakt. I uppdraget ingår också att synliggöra Formas och myndighetens uppgifter liksom att bygga strukturer för och stödja internkommunikationen. I det ingår att bidra till utveckling av myndighetens strategier och mål samt att kommunicera dessa i organisationen. En viktig uppgift blir att vidareutveckla Formas kommunikation, där kommunikationen ska vara strategisk, nyskapande och effektiv.

Vi erbjuder

Formas erbjuder en kunskapsintensiv arbetsmiljö i centrala Stockholm med stark samhällskoppling; att ge stöd för forskning för en hållbar utveckling. Formas är en arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och att ge lika möjligheter till alla.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Formas tillämpar 6 månaders provanställning.

Kvalifikationer

• Dokumenterad flerårig chefs- och ledarerfarenhet, helst från kommunikationsverksamhet i en organisation med komplexa budskap.
• Dokumenterad erfarenhet av att leda förändringsarbete.
• Akademisk utbildning.
• Erfarenhet från arbete i strategisk ledningsgrupp är meriterande.
• Erfarenhet från statlig myndighet är meriterande.
• Erfarenhet av forskningskommunikation och/eller forskningsfinansiering är meriterande.

Egenskaper

• God förmåga att entusiasmera och motivera.
• Förmåga att strukturera och planera arbetet.
• Drivande och uthållig.
• God problemlösningsförmåga.
• Trygg som person och stresstålig.
• God kommunikationsförmåga i tal och skrift

Eventuella frågor om tjänsten kan besvaras av Patrik Peter patrik.peter@k2search.se 070-977 55 80 eller Anders Hollqvist anders.hollqvist@k2search.se 073-514 33 09 på chefsrekryteringsföretaget K2 Search AB. Vi kommer att läsa ansökningar löpande varför vi ber dig att ansöka tjänsten snarast. Ansök tjänsten på www.k2search.se

 

Executive Search se.